Ovnsbakt tomatsuppe

Lite kan måle seg med hjemmelaget tomatsuppe!

Ingredienser

Ovnsbakt tomatsuppe

  • 1,5 kg Tomater, gjerne plommetomater
  • 1 stk Løk
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Nykvernet pepper
  • 3 fedd Hvitløk
  • Ca 12 dl vann
  • 1,5 terning Hønsebuljong
  • 4 stk Egg
  • 1 neve Frisk basilikum
  • Brød til servering

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Del tomatene og løken i fire og fordel dem utover et stekebrett, hell over oljen og krydre med salt og pepper. Stek i 30 min før du legger i hvitløksfeddene, skrelt og delt i to, og steker videre i 15 minutter.
  2. Hardkok eggene. Skyll dem i iskaldt vann, skrell og legg til side.
  3. Kok opp vannet i en stor kjele og rør ut buljongen. Legg i grønnsakene og kjør det sammen til en jevn suppe med en stavmikser. Smak til med salt.
  4. Server med to halve egg i hver skål, finhakket basilikum og ferskt brød.