Tine Sundførs beste fiskesuppe

Perfekt for et hyggelig middagsselskap!

Ingredienser

  • 800 gram Fisk, både rød og hvit
  • 100 gram Rensede reker
  • 200 gram Sellerirot
  • 1 stk Persillerot
  • 2 stk Gulrøtter
  • 1 stk Fennikel
  • 4 stk Vårløk
  • 2 stk Fiskebuljong-terninger
  • 8 dl Vann
  • 3 ss Smør
  • 3 ss Hvetemel
  • 2 dl Melk
  • 1 dl Matfløte
  • 0,5 stk Sitron, saften
  • 1 stk Dill

Slik gjør du

  1. Rens og skjær alle grønnsakene i like staver. Del fisken i omtrent like store terninger. Stek sellerirot, persillerot/pastinakk og gulrøtter i litt nøytral olje i noen få minutter. Tilsett fennikel og la det steke på middels varme i et par minutter til. Løs opp buljongterningene i kokende vann.
  2. Smelt smør i en annen gryte og rør inn hvetemel. Spe med buljong mens du rører godt. Ha i resten av buljongen og melk. Kok opp og la det småkoke noen minutter. Tilsett grønnsakene og matfløten og kok opp. Smak til med sitron, salt og pepper.
  3. Tilsett fisketerningene. La det hele trekke i 5 minutter, til fisken er ferdig og grønnsakene er passe møre. Tilsett rekene og eventuelt litt mer sitronsaft mot slutten av trekketiden. Strø over frisk dill og server.