Ingredienser
-
800
gram
Fisk, både rød og hvit
-
100
gram
Rensede reker
-
200
gram
Sellerirot
-
1
stk
Persillerot
-
2
stk
Gulrøtter
-
1
stk
Fennikel
-
4
stk
Vårløk
-
2
stk
Fiskebuljong-terninger
-
8
dl
Vann
-
3
ss
Smør
-
3
ss
Hvetemel
-
2
dl
Melk
-
1
dl
Matfløte
-
0,5
stk
Sitron, saften
-
1
stk
Dill
Slik gjør du
-
Rens og skjær alle grønnsakene i like staver. Del fisken i omtrent like store terninger. Stek sellerirot, persillerot/pastinakk og gulrøtter i litt nøytral olje i noen få minutter. Tilsett fennikel og la det steke på middels varme i et par minutter til. Løs opp buljongterningene i kokende vann.
-
Smelt smør i en annen gryte og rør inn hvetemel. Spe med buljong mens du rører godt. Ha i resten av buljongen og melk. Kok opp og la det småkoke noen minutter. Tilsett grønnsakene og matfløten og kok opp. Smak til med sitron, salt og pepper.
-
Tilsett fisketerningene. La det hele trekke i 5 minutter, til fisken er ferdig og grønnsakene er passe møre. Tilsett rekene og eventuelt litt mer sitronsaft mot slutten av trekketiden. Strø over frisk dill og server.