Sild med wasabirømme og koriander

En frisk og spennende vri på klassisk sild med wasabi og koriander.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 6 stk spekesild
  • 1 beger lettrømme
  • 2 dl koriander
  • 2 ts wasabi
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Legg sildefiletene i kaldt vann i 30–60 minutter, til de er passe saltet. Hell av vannet og tørk filetene godt med kjøkkenpapir. Skjær silden i ønskede biter.
  2. Bland sammen rømme, wasabi, hakket koriander og salt i en bolle. Smak eventuelt til med litt lime- eller sitronsaft for mer syrlighet.
  3. Vend sildebitene forsiktig inn i wasabirømmen. Ha blandingen over i et rent glass eller en tett beholder.
  4. La silden trekke litt i kjøleskapet før servering for best smak. Passer godt på rugbrød eller som en del av et koldtbord.