Hjemmelagde burgerbrød

Det blir ekstra godt når du lager det selv.

Ingredienser

HAMBURGERBRØD

  • 500 gram Hvetemel
  • 2 ts Tørrgjær ca 6-7 g
  • 1 ts Salt
  • 3 dl Lunkent vann
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 ss Honning

Slik gjør du

  1. Ha mel, tørrgjær og salt i en bolle. Tilsett vann, honning og olje. Elt godt i 10 minutter, til du har en smidig deig. Sett deigen et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  2. Rull deigen til en pølse og del den i 8 deler. Rull til boller, dryss på med mel på benken og på bollene. Klem ut til de blir ganske flate, De vil trekke seg litt sammen, men klem bare mer – tenk at de skal være like stor som håndflaten din, og i underkant av 1 cm tykk. Børst av litt mel hvis det blir mye overflødig.
  3. Legg brødene direkte på varm grill, ca.4 minutter på hver side – men følg litt med. De vil blåse seg opp men det gjør ikke noe – da blir de luftige og fine inni. At de får litt grillmerker, smaker bare godt!