Hjemmelaget fikensyltetøy med balsamicoeddik

Dette syltetøyet smaker enda bedre enn det du får kjøpt og passer godt til faste oster, men spesielt myke oster.

20-40 min
Middels
Hjemmelaget fikensyltetøy med balsamicoeddik
Tips!

Denne porsjonen gir to glass à 3,5 dl.

Slik gjør du

    1. 1
      Kutt fikenene i små biter og fjern harde fikenstilker. Smør gjerne kniven inn med olje, så unngår du at fruktkjøttet kleber seg.
    2. 2
      Bland alle ingrediensene i en stor kjele og gi den et oppkok over middels til høy varme. Skru ned varmen og la blandingen putre i ca. 10 minutter. Rør litt om underveis.
    3. 3
      Fjern kjelen fra varmen og kjør syltetøyet sammen med en stavmikser til alt er hakket, men fremdeles har en grov konsistens. Sett kjelen tilbake på varmen og småkok i 5-10 minutter til syltetøyet har tyknet – det vil tykne mer når det avkjølt.
    4. 4
      Hell det over på to sterile syltetøyglass og sett på lokk.