Hjemmelaget fikensyltetøy med balsamicoeddik

Dette syltetøyet passer perfekt på julelunsjbordet.

Ingredienser

Hjemmelaget fikensyltetøy med balsamicoeddik

  • 350 g Tørket fiken
  • 3,5 dl Sukker
  • 6 ss Balsamicoeddik
  • 4,5 dl Vann
  • 1,5 ts Sitronsaft

Slik gjør du

  1. Kutt fikenene i små biter og fjern harde fikenstilker. Smør gjerne kniven inn med olje, så unngår du at fruktkjøttet kleber seg.
  2. Bland alle ingrediensene i en stor kjele og gi den et oppkok over middels til høy varme. Skru ned varmen og la blandingen putre i ca. 10 minutter. Rør litt om underveis.
  3. Fjern kjelen fra varmen og kjør syltetøyet sammen med en stavmikser til alt er hakket, men fremdeles har en grov konsistens. Sett kjelen tilbake på varmen og småkok i 5-10 minutter til syltetøyet har tyknet – det vil tykne mer når det avkjølt.
  4. Hell det over på to sterile syltetøyglass og sett på lokk.