Klementinmarmelade med pistasjnøtter

Denne klementinmarmeladen med pistasjnøtter passer perfekt på ristet brød eller som tilbehør til ost.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 kg klementiner
  • 1 stk sitron
  • 5 dl vann
  • 450 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 50 stk pistasjnøtter
  • 0,25 ts malt kanel

Slik gjør du

  1. Skrell halvparten av klementinene. Vask resten av klementinene og sitronen grundig. Skjær alle klementinene og sitronen i to. Legg snittflatene ned mot fjølen og skjær hver halvdel i to på langs, deretter i tynne skiver på tvers.
  2. Legg fruktskivene i en middels stor kjele sammen med vann, sukker, kanel og vaniljestangen snittet åpen på langs. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1 time. Tilsett eventuelt mer vann hvis marmeladen blir for tykk.
  3. Grovhakk pistasjnøttene og rør dem inn i marmeladen. Fjern vaniljestangen. Ha marmeladen over på rengjorte glass, avkjøl og oppbevar mørkt og kaldt.