Ingredienser
Dette trenger du
-
1
kg
klementiner
-
1
stk
sitron
-
5
dl
vann
-
450
g
sukker
-
1
stk
vaniljestang
-
50
stk
pistasjnøtter
-
0,25 ts malt kanel
Slik gjør du
-
Skrell halvparten av klementinene. Vask resten av klementinene og sitronen grundig. Skjær alle klementinene og sitronen i to. Legg snittflatene ned mot fjølen og skjær hver halvdel i to på langs, deretter i tynne skiver på tvers.
-
Legg fruktskivene i en middels stor kjele sammen med vann, sukker, kanel og vaniljestangen snittet åpen på langs. Kok opp og la det småkoke under lokk i ca. 1 time. Tilsett eventuelt mer vann hvis marmeladen blir for tykk.
-
Grovhakk pistasjnøttene og rør dem inn i marmeladen. Fjern vaniljestangen. Ha marmeladen over på rengjorte glass, avkjøl og oppbevar mørkt og kaldt.