Mango i ingefær- og limesirup

Prøv denne gode, friske desserten.

Ingredienser

Mango i ingefær- og limesirup

  • 4 stk Lime
  • 3x1 cm Ingefær
  • 2 stk Store, modne mangoer
  • 1 dl Sukker
  • 2,5 dl Vann
  • 0,5 ts Chilipulver
  • 1 klype Flaksalt
  • Bringebær til servering

Slik gjør du

  1. Riv limeskallet på den fineste settingen på rivjernet. Dekk til halvparten med plastfolie, legg det til side og legg resten i en liten kjele.
  2. Skrell ingefæren med kanten av skje eller en kniv og skjær den i tynne skiver. Legg den i kjelen sammen med sukkeret, limesaften og vannet.
  3. La blandingen småkoke til den har tyknet litt, 5-10 minutter – når den blir kald vil den tykne mer. Avkjøl den helt.
  4. Skjær mangoene i to fileter hver (fruktkjøttet rundt stenen kan du fryse og bruke i en smoothie senere).
  5. Skjær mangofiletene i fine skiver og legg dem i hver sin lille skål sammen med bringebær, toppet med sirup, det sparte limeskallet, chilipulver og salt.