Ovnsbakte pistasjfalafler i pitabrød

Ny og spennende smakskombinasjon!

Ingredienser

Falafler og dressing

  • 2 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Løk
  • 2,5 dl Pistasjnøtter
  • 2 pakker Kikerter
  • 3 ss Olivenolje
  • 1 ts Cumin
  • 1 ss Hvetemel
  • 0,5 beger Drømmelett
  • 0,5 stk Sitron
  • 1 pakke Pitabrød

Salsa

  • 2 pakker Cherrytomater
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 neve Frisk oregano
  • 1 fedd Hvitløk
  • 2 ss Olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 190 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Finhakk hvitløken og legg den i en foodprosessor sammen med løken. Kjør til løken er finhakket. Legg i persille og pistasjnøtter og gjør det samme. Tilsett til slutt resten av ingrediensene og pulsér til du har en rimelig jevn masse, men fortsatt noen biter.
  2. Bruk en spiseskje (ev. isskje) og form små baller med hendene, på størrelse med en golfball, og legg på stekebrettet. Stek dem i 15 minutter, men vend dem halvveis i stekingen så de blir jevnt gylne.
  3. Del tomatene i to og finhakk chili, oregano og hvitløk. Bland det sammen i en liten bolle med resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper og sett til side. Bland sammen dressingen. Server falaflene i lune pitabrød sammen med finsnittet hodekål, salsa og dressing.