Slik lager du lammelår

Påskens lammelår - enkelt, saftig og velsmakende. Hemmeligheten bak et perfekt resultat ligger i å bruke et steketermometer!

Lam hører påsken til. Prøv denne oppskriften på lammelår for en smakfull påskemiddag.

lammestek-insta.jpg

Du trenger

  • Steketermometer
  • 1 lammelår
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten bunt oregano
  • 1 liten bunt rosmarin
  • 1 liten bunt timian
  • En klype flaksalt
  • 3-4 dl olivenolje

Slik gjør du

Lammelår gnidd inn med smakfull marinade.
  1. Kjør hvitløk, urter, salt og olje sammen med en stavmikser.
  2. Hell marinaden over lammelåret og gni det godt inn.
  3. La det gjerne ligge i kjøleskapet med marinaden i 1-2 dager.
  4. Ved steking av lammelåret anbefaler vi at du lar det ligge ca. 1 time i romtemperatur før det skal stekes.
  5. Varm ovnen til 90° C, legg låret i en form og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. 
  6. Stek på 90° C, til du har nådd en kjernetemperatur på 60 ° C Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
  7. Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
  8. Sett stekeovnen på 230 grader og stek låret ytteligere i ca. 8 minutter.
  9. La det hvile i 15 minutter før det skjæres opp og serveres.

Relatert innhold