Disse enkle, eltefrie rundstykkene krever få ingredienser og er klare på et par timer. Perfekt når du vil ha rundstykker til lunsj eller kvelds.
Elsker du smaken av nystekte rundstykker, men synes eltingen krever for mye jobb? Da er dette oppskriften for deg. Deigen rører du raskt sammen med få ingredienser.
Havregryn gir rundstykkene ekstra saftighet og god smak. Deigen gir deg cirka 10 medium store rundstykker. Lag gjerne dobbel oppskrift så kan du fryse ned og rundstykker på lur når du trenger det til frokost eller matpakken.
Eltefrie rundstykker
Du trenger:
- 600 gram siktet hvetemel
- 300 gram havregryn
- 1 pk tørrgjær
- 0.5 ts salt
- 1 ss honning
- 6 dl lunket vann
Slik gjør du:
- Bland sammen hvetemel, havregryn, tørrgær og salt.
- Bland ut honningen i vannet og hell over det tørre.
- Rør alt sammen med en sleiv til du har en klissete deig.
- Dekk deigen med plast og et kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted i en time.
- Gjør klart et stekebrett med bakepapir.
- Del deigen i 10 emner. Ha godt med mel på hendene slik at du enkelt kan forme rundstykkene og legge dem på stekebrettet.
- Skjær et kryss i hvert rundstykke og dryss over litt havregryn om du ønsker.
- La rundstykkene etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
- Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Stekes i cirka 20 minutter. Vær obs på at steketiden kan variere litt etter hvilken ovn du har, de er ferdige når de er gylne og lager en hul lyd når du banker dem på toppen.
Avkjøl rundstykkene på rist.
Tips! Rundstykkene kan fint heve over natten om du ønsker det. Bruk 0,25 ts tørrgjær istedenfor en hel pakke. La deigen stå i bollen tildekket med plast på kjøkkenbenken natten over, i minimum åtte timer.