Hvilken side er riktig vei på knekkebrødet?

Her er fasiten: Denne siden er «opp» på knekkebrød fra Wasa

Googler du «riktig side på knekkebrød» får du over 114.000 søketreff. Du er med andre ord ikke den eneste som lurer på dette. Men: Wasa har svaret!

Noen diskusjoner synes å være evig, som for eksempel den om hvilken side som egentlig er opp på knekkebrødet. Mens noen helst vil smøre smør og pålegg på den hullete siden av knekkebrødet, er det andre som mener den flate siden alltid må venne opp. Det er jo tross alt denne siden det er enklest å smøre på.

Nå er det på tide å legge denne diskusjonen død, slik de gjorde i TV-programmet «Praktisk info med Jon Almaas».  For her finnes det faktisk et fasitsvar.

Smør tykt på helgesiden

Et ferdigstekt knekkebrød har den flate siden ned mot bakeplaten mens den hullete vender opp. Det betyr at det er den hullete siden som er opp på knekkebrødet. Hvorvidt det er denne siden du velger å smøre smør og legge pålegg på, kan du imidlertid velge helt selv.

– Hos Wasa sier man at knekkebrødet har en hverdagsside og en helgeside. På hverdagene er det kanskje greit å smøre et tynt lag på den flate siden. Når helgen kommer, og du vil kose deg litt ekstra, kan du imidlertid gjerne smøre tykkere på og la den den hullete siden vende opp, forklarer produktutvikler Veronica Stigsson i Wasa.

Tørt og holdbart

Jubileumsknekkebrødet Wasa 100 består av 100 % fullkorn og 21 % fiber.,

Wasa knekkebrød fylte 100 år i 2019, og det sprø brødet har lange tradisjoner i hele Skandinavia. I nyere tid har det også spredt seg over store deler verden, og det regnes av de fleste som sunn kost. Se gjerne etter Nøkkelhullmerket når du handler hos KIWI, så vet du at du velger de sunneste alternativene.

Knekkebrødene stekes ved høy varme i kort tid og blir så tørket. Takket være det lave vanninnholdet er det veldig holdbart, og dette er nok en viktig grunn til at det ble så populært i gamledager.

Selv om det de siste årene har dukket opp flere varianter av knekkebrødet fra andre produsenter, er Wasa fortsatt verdens største knekkebrødprodusent.