5 tips til deg som skal på stranden med babyen i sommer

Sommer og sol er deilig, og det å nyte varme og late dager sammen med babyen er helt perfekt. Med Liberos nye bleier med motiv fra havet, er også minstemann klar for strandtur.

Etter en lang og kald vinter, er vi som bor her nord som regel veldig klare for å kjenne solen varme på huden igjen. Det skal derfor ikke så mange soldager til før strendene i hele Norge fylles av barnefamilier og andre som vil nyte sommertemperaturer og forfriskende badevann.

Libero up&go-kopi.png
Med disse bleiene støtter Libero lokale organisasjoner
og deres arbeid for havet.

Rene hav

Det å ta med babyen på stranden er ikke noe problem, og med nye Libero Ocean Edition er også babyen klar for sommer, sol og strandliv. Med disse bleiene støtter Libero lokale organisasjoner og deres arbeid for havene, og på den måten bidrar Libero, vi hos KIWI og dere forbrukere sammen til at det blir rene hav også når barna skal på stranden i fremtiden.

Husk likevel at det er noen ting du bør passe litt ekstra på når du tar med de minste på stranden.

Her er våre fem beste tips til fine stranddager med babyen:

1. Beskytt babyen mot solen

Den tynne barnehuden blir lettere brent enn din hud, og derfor er god solbeskyttelse viktig. Solkrem er bra, men lett bomullstøy beskytter enda bedre. Det er ingen grunn til å kle av barna helt, så la dem beholde T-skjorten på også når de bader. Velg gjerne tøy med UV-beskyttelse og husk solhatt.

Smør godt med solkrem med høy faktor på hud som ikke er beskyttet av klær. Påfør solkrem hver time og sjekk at solkremen beskytter både mot UVA og UVB, samt at den er vannfast og fotostabil. Pakk med en parasoll eller et soltelt når dere skal på stranden, og husk at barn under ett år ikke bør oppholde seg i direkte sollys.

Husk solkrem
Smør godt med solkrem som beskytter både mot UVA og UVB.

2. Unngå overoppheting i vognen

Det kan bli veldig varmt i barnevognen når det er sol ute. Hvis barnet ligger i vognen sin, bør den alltid plasseres i skyggen, så finn gjerne en plass under et tre på stranden. En parasoll kan eventuelt være smart hvis det er vanskelig å finne skygge.

Husk også at det er viktig å holde øye med temperaturen, og unngå å dekke til åpningen med tepper eller annet. Gjør du det kan temperaturen i vognen bli svært høy. Sjekk ofte om barnet er passe varmt ved å kjenne med en finger i nakken, og bruk insektsnett over vognen for å unngå at insekter og småkryp kommer inn.

3. Hold babyen hydrert

En baby blir lettere dehydrert enn deg som er voksen. Dette skyldes at kroppen er liten og inneholder mindre væske enn en voksen kropp. Babyer og små barn sier heller ikke alltid i fra når de er tørste, så sørg for å tilby drikke ofte. Pass også på at barnet faktisk drikker.

Hvis babyen får morsmelk, kan du gjerne amme oftere i varmen, mens større barn kan tilbys vann. Dersom du merker at barnet tisser mindre enn vanlig, er dette et tegn på at det har drukket for lite.

4. Unngå varmeutslett

Babyer har ikke samme evne til å svette som oss voksne, og derfor kan de lett få varmeutslett hvis det er varmt og fuktig. Dette er helt vanlig, og oppstår fordi svettekjertlene ikke er ferdig utviklet ennå. Varmeutslettet oppstår ofte på halsen, ryggen og i nakken, men utslettet kan også komme på rumpa og andre steder huden blir varm.

For å unngå bleie- og varmeutslett i varmen, er det viktig å skifte bleie så fort du oppdager at den er våt. La gjerne barnet få lufte rumpa litt mellom hvert bleieskift.

Libero bleie
Gjennom hele sommeren finner du Libero Limited Edition-bleiene med søte motiver fra havet i KIWIs butikker.

5. Positivt møte med vannet

For en nybakt mamma eller pappa kribler det litt når man skal ta med babyen for å bade for første gang. For at barnet skal få et positivt møte med vannet på stranden, er det imidlertid viktig å ta det med ro. Er vanntemperaturen under 20 grader, bør ikke de minste bade i det hele tatt, for de små kroppene blir raskt nedkjølt da de har lite underhudsfett. La barnet kjenne forsiktig på vannet først, slik at det både blir vant til vannet og unngår å bli kaldt.

Følg også med på litt større barn. Ta dem ut av vannet og gni dem varme med et godt og tørt håndkle når de begynner å bli kalde.

Kule giveaways

Verdenshavene er fylt med søppel, mikroplast og miljøgifter, og slik vil verken Libero eller vi i KIWI at det skal være. Det å støtte arbeidet for rene hav er derfor viktig for oss. Her i Norge støtter Libero Blekkulf, som er en av Norges mest kjente og kjære miljøaktivister. Han har engasjert flere generasjoner med barn, og dette gjør ham til den perfekte partneren for Libero.

At bleiene i Libero Ocean Edition også har et stilig design med motiver fra havet, gjør de både sommerlige og morsomme for de litt større barna å bruke. Når du kjøper bleier fra denne serien, samler du poeng fra bleiepakkene. Disse kan innløses i Liberoklubben til kule giveaways. Les mer om hvordan her.

Libero giveaways
Krabbehatt med UV-beskyttelse, hai-badekåpe og myk singlet i bomull er noen av strandproduktene du kan bestille når du har samlet nok poeng hos Libero.

Hver andre bleiepakke gratis

Libero Limited Edition er også en del av KIWIs Bleieavtale, noe som betyr at du også her vil få hver andre bleiepakke gratis. Bleieavtalen gjelder både for Libero, Pampers og LilleGo’. Om du handler flere bleiepakker på én handletur, får du den billigste gratis. Gjelder kun private husholdninger og kjøp av maks 4 pk. pr. gang.