Slik lager du oreokake

Det er ikke uten grunn at oreokaken er blitt så populær. Den både ser flott ut og smaker fantastisk. En knasende sprø bunn med fyldige lag av søt sjokolademousse og syrlig ostekrem er en uslåelig kombinasjon. Kaken krever litt tid, men er slett ikke vanskelig å lage.

Oreokake har lenge vært et fast innslag på norske kakebord, og populariteten ser ikke ut til å dale. Har du ikke laget den selv før? Med denne oppskriften er det enkelt å lykkes. Topp gjerne med mer bær om du ønsker en frisk og fargerik kake.

Enkel oppskrift på oreokake

Denne oppskriften gir ca. 12 kakestykker, og vil ta rundt 3,5 timer å lage. 

Oreokake
OREO-kake både ser flott ut og smaker fantastisk. En knasende sprø bunn med fyldige lag av søt sjokolademousse og syrlig ostekrem er en uslåelig kombinasjon.

Dette trenger du:

Bunn:

  • 350 g OREO-kjeks
  • 100 g margarin

Ostekrem:

  • 400 g Philadelphia light, romtemperert
  • 150 g melis
  • 2 dl kremfløte

Sjokolademousse:

  • 2 pk Freia sjokolademousse med sjokobiter
  • 4 dl kremfløte

Topping:

  • 2 dl kremfløte
  • 50 g Freia mørk kokesjokolade
  • 150 g OREO-kjeks
  • 50 g bringebær

Slik gjør du det:

Bunn:

  1. Kjør OREO-kjeks til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblader.
  2. Smelt margarin og bland godt med kjekssmulene til du har en jevn kjeksmasse.
  3. Finn frem en springform som er 18-22 centimeter i diameter, og smør kantene. Ha i kjeksmassen og press den godt ned. Bunnen skal være kompakt og fast.
  4. La bunnen stå kjølig mens du lager ostekremen.

Ostekrem:

  1. Bland kremost og melis til en jevn, kremet osteblanding.
  2. Pisk kremfløten og vend kremen forsiktig inn i osteblandingen.
  3. Fordel ostekremen utover kjeksbunnen og sett kaken i kjøleskapet, cirka 30 minutter.

Sjokolademousse:

  1. Tilbered sjokolademoussen etter anvisning på pakningen.
  2. Fordel sjokolademoussen over ostekremen og la stå kjølig 1 til 2 timer, til sjokolademoussen har stivnet.

Ved servering:

  1. Pisk kremfløte rett før servering.
  2. Ta ut oreokaken og bruk en skarp kniv til å løsne kantene før du åpner springformen.
  3. Legg kaken over på et serveringsfat og fordel krem utover.
  4. Smelt litt mørk kokesjokolade dryss over kaken. Pynt med halve OREO-kjeks og friske bringebær.

Tips! Du kan gjerne lage kaken dagen i forveien, så kan du slappe av og kose deg med pyntingen på selve festdagen.

Bestill kaker på nett - hent hos KIWI

Nå kan du enkelt bestille din favorittkake på raskekaker.no og få den raskt levert i din lokale KIWI-butikk. Bestill til dagen etter, eller opptil 30 dager i forveien. 

Bakehuset.jpg
På raskekaker.no vil du garantert finne en kake som faller i smak!

Kakene bakes i et av Bakehusets lokale konditorier, fra Larvik i sør til Trondheim i Midt-Norge.