Slik baker du camembert i ovnenen

Ovnsbakt camembert med bær

Ovnsbakt camembert på baguetter med jordbær, bringebær og bjørnebær

Bakt camembert med en rennende kjerne av smeltet ost er nydelig. Honning og nøtter er klassisk topping, men med bær får du et friskt og dekorativt alternativ, som passer like godt til koldtbordet som til kosen ute på terrassen.

Ved å ovnsbake camemberten får du mye smak for lite arbeid. Her er to enkle varianter som garantert vil falle i smak.

Ovnsbakt camembert med jordbær og bringebær

Bakt-camembert-med-bær-med.jpg

Du trenger:

  • 1 stk. baguette
  • 2 stk. Dovre Norsk Camembert
  • 100 g bringebær
  • ½ stk. chili
  • Frisk koriander
  • 100 g jordbær
  • ¼ pepper
  • Frisk basilikum     

Slik gjør du: 

  1. Del baguetten i skiver og topp med et par skiver camembert. Legg baguettene med camembert på bakepapir og stek midt i ovnen på 200 °C i cirka 5 minutter.
  2. Finhakk chili og ha det i en bolle sammen med bringebær og hakket koriander. Vend godt sammen.
  3. Del jordbær i små biter og ha dem i en bolle sammen med pepper og grovhakket basilikum.
  4. Topp de varme ostebrødene med bær og nyt!

Tips! Om du ønsker kan du bytte ut jordbær og bringebær med andre typer bær eller frisk frukt.

 

Camembert i hvitløksbrød med bær

Bakt-camembert-i-hvitløksbrød.jpg

Du trenger:

  • 1 stk. grov baguette
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 stilker timian
  • ½ sitron
  • 100 g smør, romtemperert
  • salt og pepper
  • 1 stk. Dovre Norsk Camembert
  • 2 ts honning
  • 100 g bær

Slik gjør du det:

  1. Skjær baguetten i skiver, men ikke hele veien gjennom. Finhakk hvitløk og timian. Vask og riv skallet fra sitron.
  2. Bland finhakket hvitløk, timian og skallet fra en halv sitron sammen med romtemperert smør. Tilsett salt og pepper.
  3. Smør sidene på skivene i baguetten. Kutt skiver av camembert og legg mellom skivene i baguetten.
  4. Stek i ovn på 200 °C i cirka 15 minutter til baguetten er gyllen og osten har smeltet.
  5. Ha bær i en bolle sammen med finhakket timian og honning, og rør godt sammen. Server det ferdige hvitløksbrødet og topp med bærblandingen. Jordbær og bringebær egner seg godt. Når det er sesong kan du gjerne bruke bær fra hagen - som solbær, stikkelsbær, bjørnebær eller rips.       

Tips! Vil du gjøre det enda enklere kan du fint bruke ferdig hvitløksbaguette i denne oppskriften. Legg den frosne hvitløksbaguetten ute på benken i cirka 5 minutter slik at du får plassert camembert mellom skivene.