Slik lager du Dalgona-kaffe

Dette er den mest trendy kaffen du kan drikke nå

Plantebaserte kaffedrikker trender som aldri før. Her får du de beste oppskriftene fra NESCAFÉs master barista Ola Persson – inkludert den trendy Dalgona-kaffen.

Stadig flere velger vegetariske alternativer innen mat og drikke, og kaffedrikker med plantebasert melk er intet unntak. Så mange som 3 av 10 velger plantebasert melk til kaffen, og det selges nå 40 prosent mer plantebasert melk enn for to år siden, ifølge NRK.

I dag finnes det et stort utvalg av plantebasert melk å velge mellom; fra både havre, soya, mandel og kokos. Alle disse plantebaserte melkene kan brukes til kaffen, men det er verdt å merke seg at plantebasert melk smaksetter kaffen på en annen måte enn kumelk. Det forteller master barista Ola Persson hos NESCAFÉ.

Ola Persson er master barista i NESCAFÉ og reiser verden rundt for å lage og oppdage nye kaffedrikker.
Ola Persson er master barista i NESCAFÉ og reiser verden rundt for å lage og oppdage nye kaffedrikker.

–  Som regel blir smaken noe ulik med plantebaserte produkter, men ikke nødvendigvis mindre god. Plantebasert melk gir gjerne drikken en ytterligere dimensjon, for eksempel gir havremelk en nøtteaktig smak.

Persson reiser verden rundt for å snakke om, lage og studere kaffe. Han forteller at plantebaserte produkter trender innen all mat og drikke nå – også på kafeer og restauranter. Han tror valg av plantebasert handler om en større bevissthet rundt helse og miljø.

– ­Kaffe handler ikke lenger bare om smak, aroma og hvordan den føles i munnen. Kaffedrikkere er blitt mer bevisste på historien bak og klimaavtrykket.

Trendy plantebasert kaffe

Siden Norge er et av landene som drikker mest kaffe i verden, er det derfor ingen overraskelse at nye kaffetrender adopteres raskt her. Et godt eksempel på dette er den supertrendy kaffedrikken Dalgona-kaffe.

Dalgona-kaffe minner i grunn om en gresk frappé, men har pisket kaffekrem på toppen.
Dalgona-kaffe minner i grunn om en gresk frappé, men har pisket kaffekrem på toppen.

Omtrent samtidig som hele verden gikk inn i karantene, ble denne kaffen fra Dalgona i Sør-Korea svært populær i sosiale medier. I løpet av kort tid var den på alles lepper – bokstavelig talt – også i Norge.

Dalgona-kaffe lages med kun tre ingredienser: NESCAFÉ Gull, sukker og melk, og kan lages både med varm melk eller med kald melk og isbiter. Også denne trendy kaffen kan lages med plantebasert melk. Skal du lage plantebaserte kaffedrikker, er det imidlertid en ting du bør ta hensyn til:

– Plantebasert melk er ofte søtere enn kumelk, så mitt tips er å søte de plantebaserte kaffedrikkene etter smak, sier Persson avslutningsvis.

 Her får du 3 andre oppskrifter på plantebaserte kaffedrikker:

Shaken latte med havremelk
Shaken latte med havremelk

Slik lager du: Shaken islatte med havremelk

Choco Espresso-smoothie med havre og banan
Choco Espresso-smoothie med havre og banan

Slik lager du: Choco Espresso banan- og havresmoothie

Havrelatte med kanel og vanilje
Havrelatte med kanel og vanilje

Slik lager du: Havrelatte med kanel og vanilje