1. Avokadotoast med eggerøre og hurtigsyltet rødløk
En god frokost starter ofte med et godt brød. Avokadotoast med eggerøre og hurtigsyltet rødløk består av mange gode ingredienser som også er gode hver for seg.
En deilig frokost med venner og familie er en hyggelig start på dagen. Dessuten legger den et godt grunnlag for en lang dag med mange aktiviteter. Her er alt du trenger til 17. mai-frokosten:
17. mai er en gledens dag, men kan også være veldig hektisk. Da kan det være lurt å starte dagen med en god frokost! Er du fremdeles usikker på hva du skal servere gjestene dine? Her får du seks gode tips til hvordan du enkelt setter sammen en vellykket 17. mai-frokost:
En god frokost starter ofte med et godt brød. Avokadotoast med eggerøre og hurtigsyltet rødløk består av mange gode ingredienser som også er gode hver for seg.
4 porsjoner
1. Skjær opp brødet i skiver.
2. Mos avokado med litt salt og pepper. Skvis over litt sitron for å unngå at den blir brun.
3. Varm opp margarin i en stekepanne over middels til lav varme. Pisk eggene lett sammen med en klype salt i en bolle. Hell blandingen over i panna når margarinet er varmt. Finhatt gressløk og tilsett i eggene. Rør kontinuerlig med en sleiv til eggerøren har en lett og kremet konistens.
4. Skrell 2 rødløk og kutt dem i skiver. Ha løken i et glass som tåler varme. Tilsett 3 dl vann, 2 dl sukker og 1 dl eddik i en kjele, og kok opp til sukkeret er oppløst. Hell laken over løken, og la det trekke i minst 30 minutter før du serverer.
Store anledninger som 17. mai fortjener ekstra godt brød. Bakerens Utvalgte er en serie premiumbrød som du får i alle KIWI-butikker, utenom i Nord-Norge.
Klassiske snitter med roastbiff passer perfekt for de som ønsker noe tradisjonelt til frokostbordet. Denne oppskriften er både enkel og en sikker vinner.
1. Skjær brødskivene i to.
2. Smør et lag med majones før du legger på baby leaf og roastbiff, og til slutt topper snitten med en sylteagurk.
For mange er spekefat en tradisjon på 17. mai. Spekeskinke inneholder en del fett og naturligvis salt. Derfor er det veldig fint å kombinere den salte kjøttsmaken med noe frisk frukt, som for eksempel jordbær eller melon. Sødmen i frukten balanserer saltet i spekeskinken.
1. Anrett spekefatet slik du selv ønsker på et passende fat. Her er det kun kreativiteten som setter grenser.
Denne friske salaten består av få ingredienser, men har masse god smak og passer ypperlig som tilbehør til spekefatet og resten av 17. mai-frokosten.
4 porsjoner
1. Legg baby leaf på et passende fat.
2. Riv mozzarellaen i mellomstore biter.
3. Skjær honningmelonen i skiver.
4. Server gjerne med jordbær og basilikum for en friskere salat.
Grønn & Frisk Brokkolisalat Kit setter et godt grunnlag for smakfulle salater. Legger du til stekt spekeskinke, rista mandler og en honningdressing, får du en salat som både er veldig enkelt og skikkelig god.
4 porsjoner
1. Legg Grønn & Frisk Brokkolisalat Kit i en salatbolle.
2. Skjær opp spekeskinken i strimler før du legger den på en stekeplate med bakepapir. Bak den i ovnen på 180 grader i cirka 5 minutter. Ta ut skinken og avkjøl.
3. Rist mandlene i en mellomvarm stekepanne. Når mandlene har fått en gyllen farge, legger du de på et papir og lar de avkjøle.
4. Lag honningdressing ved å blande sammen 1 dl olivenolje, 4 ss sitronsaft, 4 ss honning og salt og pepper.
Stadig flere får øynene opp for gode alkoholfrie alternativer. Prøv denne friske mimosa mocktailen med appelsinjuice og Farris Bris. Denne vil garantert slå an hos både store og små. Sett gjerne frem Farris Original og Bris Naturell i tillegg, så har gjestene flere alternativer å velge i.
1. Fyll et champagneglass med knuste isbiter.
2. Fyll halvparten av glasset med appelsinjuice, og resterende halvparten med Farris Bris.