Nyhet: Lerum klemmer ut halvparten av sukkeret

Lerum lanserer nå en variant av sitt populære flaskesyltetøy “Klem” med hele 50% sukkereduksjon.

– Vi tar tilbakemeldinger fra forbrukere på alvor, og er nå stolte over å ha fått et skikkelig gjennombrudd i utviklingen av en sukkerredusert jordbærklem, sier administrerende direktør i Lerum, Trine Lerum Hjellhaug.

Flaskesyltetøy har blitt et fast innslag i norske hjem, og er spesielt populært blant barnefamilier. Flaskene er praktiske og enkle i bruk og mange tar dem med ut på tur. Hvert år selges det hele 1786 tonn flaskesyltetøy. 

Lettere å ta sunnere valg

Mange assosierer syltetøy med sukker og usunt, og flaskesyltetøyet er nok intet unntak. Men flaskesyltetøy som er på markedet i dag, har mellom 40 og 44 prosent sukker. Det har derfor vært jobbet med å sukkerredusere Klem over lang tid.

Klem-mindre-sukker.png
Nye Klem med 50% mindre sukker har en god og frisk smak.

– Å ta ut sukkeret høres enklere ut enn det er. Sukker bidrar til både sødme, smak og konsistens. Vi er derfor veldig stolte over å ha fått en skikkelig god og frisk smak. Selv synes jeg faktisk denne er bedre enn originalen. Med denne lanseringen gjør vi det enklere for forbrukeren å ta et sunt valg, sier Lerum Hjellhaug. 

– Dette betyr at vi reduserer sukkerkonsumet i norske familier med minst 10 tonn i 2025, legger hun til.

Sukkerreduksjon-lerum.png
Lerum har jobbet med sukkerreduksjon i sine produkter i lang tid.

Sukkerreduksjon er en av årsakene til suksessen til Lerum de siste årene. Klem med 50% mindre sukker har ingen søtstoff og kommer i en klemmeflaske i resirkulert plast, produsert i Sogn selvsagt.  

– Nå er det lov å klemme ekstra mye, smiler Lerum Hjellhaug.