Lerum lanserer nå en variant av sitt populære flaskesyltetøy “Klem” med hele 50% sukkereduksjon.
– Vi tar tilbakemeldinger fra forbrukere på alvor, og er nå stolte over å ha fått et skikkelig gjennombrudd i utviklingen av en sukkerredusert jordbærklem, sier administrerende direktør i Lerum, Trine Lerum Hjellhaug.
Flaskesyltetøy har blitt et fast innslag i norske hjem, og er spesielt populært blant barnefamilier. Flaskene er praktiske og enkle i bruk og mange tar dem med ut på tur. Hvert år selges det hele 1786 tonn flaskesyltetøy.
Lettere å ta sunnere valg
Mange assosierer syltetøy med sukker og usunt, og flaskesyltetøyet er nok intet unntak. Men flaskesyltetøy som er på markedet i dag, har mellom 40 og 44 prosent sukker. Det har derfor vært jobbet med å sukkerredusere Klem over lang tid.
– Å ta ut sukkeret høres enklere ut enn det er. Sukker bidrar til både sødme, smak og konsistens. Vi er derfor veldig stolte over å ha fått en skikkelig god og frisk smak. Selv synes jeg faktisk denne er bedre enn originalen. Med denne lanseringen gjør vi det enklere for forbrukeren å ta et sunt valg, sier Lerum Hjellhaug.
– Dette betyr at vi reduserer sukkerkonsumet i norske familier med minst 10 tonn i 2025, legger hun til.
Sukkerreduksjon er en av årsakene til suksessen til Lerum de siste årene. Klem med 50% mindre sukker har ingen søtstoff og kommer i en klemmeflaske i resirkulert plast, produsert i Sogn selvsagt.
– Nå er det lov å klemme ekstra mye, smiler Lerum Hjellhaug.