Derfor er nøtter perfekt som mellommåltid

Vil du unngå å ty til usunne alternativer når du blir sulten på farta? Her får du fem tips til rask, enkelt og sunt påfyll de dagene du trenger ekstra påfyll av energi.

Det er fort gjort å tenke at man bør unngå nøtter på grunn av kaloriinnholdet, men nøtter kan du spise med god samvittighet. Faktisk viser det seg at de som spiser nøtter jevnlig har en lavere BMI enn de som ikke spiser nøtter. Nøtter inneholder nemlig masse sunt fett, vitaminer, mineraler, fiber, antioksidanter og en rekke andre helsebringende stoffer. De holder blodsukkeret stabilt og skaper en metthetsfølelse som varer lenge. 

1. Når du ikke rekker frokost

Dårlig tid om morgenen? Da kan en neve med nøtter være et godt alternativ. Nøtter består av viktige vitaminer og mineraler, og en perfekt kombinasjon av proteiner, fett og karbohydrater. Dette bidrar til å stabilisere blodsukkeret, slik at du holder deg mett fram til lunsj. 

iStock-639578228.jpg

2. Mellommåltid på jobb eller skole

Føler du at det går litt for lang tid mellom frokost og lunsj? Eller får du «to-knekken» på jobb eller skole? Da er nøtter et supert alternativ. Det er fort gjort å ty til enkle og usunne valg fra kiosken som ikke metter når man skal ha i seg rask mat, men spiser du nøtter får du rask energi som metter lengre. I tillegg kan nøtter som et mellommåltid bidra til at du ikke spiser for mye senere når du kommer hjem skrubbsulten til middag.

5 tips til de dagene du trenger ekstra energi-3 copy.jpg
Flere av nøtteblandingene fra Den Lille Nøttefabrikken kommer i små porsjonsposer som er enkle å ta med på farta.

3. Nøtter på tur

Godt og riktig påfyll på tur er viktig for både humør og ytelse. Nøtter er sunn og energitett næring som i tillegg smaker godt, og er derfor perfekt som snacks på turen. Ha nøttene i jakkelomma eller ytterst i tursekken, så er de lett tilgjengelige om små eller store trenger påfyll underveis. Prøv for eksempel nøtteblandingen Nøtti Frutti fra Den lille nøttefabrikken, en smakfull blanding av røstede cashewnøtter og peanøtter som sammen med søt, tørket papaya og rosiner gir en fyldig og god smak. Her finner alle i turfølget garantert noen favoritter.

Pose med Nøtti Frutti på tur.
Nøtti Frutti fra Den Lille Nøttefabrikken er fin å ha i tursekken.

4. Før og etter trening

I forbindelse med trening er det viktig å få i seg nok næring. Mandler er en type nøtt som inneholder masse gode næringsstoffer, blant annet kalsium, magnesium og kalium, som bidrar til å styrke benstrukturen i kroppen. I tillegg til å være en god kilde til proteiner som er viktig etter trening, inneholder mandler også karbohydrater, som er med på å sette i gang restitusjonsprosessen i kroppen etter trening. Ha med en ferdigblanding med mandler og andre nøtter på pose, eller lag din egen favorittblanding i en liten matboks og legg i treningsbaggen for raskt påfyll.

Nøtter på trening.jpg

5. Når snackssuget melder seg på kvelden

For dem som er opptatt av et sunnere snacksalternativ er nøtteblandingen Spesial fin å ha i skapet. Her får du en herlig blanding av macademianøtter, mandler, cashew og peanøtter. Nøttene i denne posen er røstet i rapsolje og krydret med havsalt. Spis en neve alene, sammen med litt oppskjært frukt eller som topping på yoghurt naturell.

Pose med spesial nøtteblanding
Spesial fra Den Lille Nøttefabrikken er fin å ty til når du får lyst på snacks på kvelden.