Squash

Squash passer til det meste av mat, men smaker forskjellig i ulike retter. Det er på grunn av grønnsakens evne til å trekke r til seg både smak, lukt og aroma fra andre ingredienser. Konsistensen er fast og jevn, noe som gjør squash til en grønnsak selv de minste kan like tidlig.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Squash næringsinnhold

Næringsinnhold per 100 gram squash:

Energi: 36 kcal

Fett: 0,1 g

Karbohydrater: 2,2 g

Kostfiber: 11 g

Protein: 1,3 g

Salt: 0 g

3 ting du kanskje ikke visste om squash

  1. Ordet squash stammer opprinnelig fra betegnelsen askutasquash, brukt av urfolket som levde i Narragansett i dagens Rhode Island i USA, og som oversatt betyr «noe som kan spises rått».
  2. Den slangeagurklignende grønnsaken tilhører for det meste arten Cucurbita pepo og kalles både squash, sommersquash og courgette.
  3. Blomsten til squashen er spiselig og spesielt god å frittere.

Nyttige fakta og tips om squash

  1. Oppbevaring av squash

    Squashen trives best ved 12–14 grader, og bør derfor ikke oppbevares i kjøleskap. Under 10 grader kan den få kuldeskader.

  2. Squashens bruksområder

    Prøv den rå, i salat, stekt, gratinert, fritert, ovnsbakt eller grillet. Squash er også godt i wok, gryter eller vendt i frityrrøre.

  3. Når er squash i sesong?

    Du finner squash fra Spania og Nederland i butikken hele året. Den norske sesongen er fra juni til september.

Bli KIWI PLUSS-kunde!

Spar 15 % bonus på fersk frukt og grønt!

Restetips Squash

Har du squash til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:

1. Pakk inn restene i plast

Bruker du ikke opp hele squashen, så sørg for å pakke inn restene i plast. Da varer den mye lenger. Kommer det mugg på den, kan muggen skjæres vekk og resten av grønnsaken spises

2. Kan squash fryses?

Squash tåler dårlig å bli fryst, men ønsker du å ta vare på restene så riv grønnsaken på et rivjern, klem ut væsken og legg i fryseren. Du kan også skjære den i skiver eller biter og kok i ett minutt, før du avkjøler og fryser ned.

3. Bruk restene

Revet squash smaker godt i både brød, sauser, gryteretter og lasagne.

Oppskrifter på restemat med Squash

Relatert innhold