Hvit pizza med squash og chili

Kjøttfri pizza som sparker!

Ingredienser

  • 1,5 ts Tørrgjær
  • 1,5 dl Lunkent vann
  • 100 gram Fullkorn hvetemel
  • 1 ts Flaksalt
  • 1 ss Olivenolje
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Rød chili
  • 60 gram Grana Padano
  • 1 boks Lett creme fraiche
  • 1 pose Revet mozzarella
  • 1 potte Basilikum
  • 1 dl Olivenolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 250 grader. Bruk gjerne en pizzastein dersom du har det. Rør ut gjæren i lunkent vann (37 grader). Bland sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Når gjæren så vidt begynner å boble, blander du i olivenoljen og rører det sammen med det tørre. Elt til en smidig deig i ca. 10 minutter, legg den tilbake i bakebollen med litt mel over, dekk med plast og hev på et lunt sted 30 minutter eller til deigen har doblet størrelse.
  2. Del deigen i to (ev. fire) og kjevle delene så tynne du klarer. Legg de på bakepapir (kjevl de gjerne rett på bakepapiret). Gjør klar fyllet mens deigen hever. Skjær squashen i 2 mm tykke skiver (bruk en mandolin eller potetskreller), fjern frøene og finhakk chilien. Riv Grana Padano.
  3. Smør så pizzabunnene jevnt med crème fraîche, legg på en håndfull mozzarella og Grana Padano og dekk med squashskiver. Avslutt med chili og et dryss med salt og pepper. Stek i 8-10 minutter og server med en gang, toppet med basilikum og ekstra olivenolje.