Ostepai med squash
En deilig pai til julebordet.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 grader. Dekk bunnen av en kakeform med avtagbar bunn (diameter ca. 22 cm) med bakepapir og smør hele godt med smør.
- Legg kjeksene i en plastpose og kjevle dem til de er most. Legg dem i en bolle, hell over 75 g smeltet smør og finrevet sitronskall og rør det godt sammen. Klem blandingen jevnt utover bunnen på kakeformen med fingrene.
- Hakk løken fint, riv squashen og stek dem i resten av smøret på middels til høy varme til nesten all væsken har fordampet. Fjern pannen fra varmen, tilsett kremost og rømme og rør om til det har smeltet.
- Rør inn pisket egg, finhakkede urter og ost, og smak til med salt og pepper. Hell blandingen i kakeformen og stek den i ca. 40 minutter.
- Kaken skal føles fast og så vidt ha fått en litt gyllen farge. Server den romtemperert toppet med ruccula, med rørte tyttebær til.