Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Kål |
Kål er en grønnsak som kommer i mange ulike former og fasonger. Hodekålen er nok den mest kjente, og brukes også i Norges nasjonalrett, fårikål. Men kål er så mye mer, og kan brukes til så mangt.
Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alle kålsorter, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.
Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt |
Næringsstoff |
Verdi per 100 g |
Energi kcal |
33 kcal |
Fett |
0,1 g |
Karbohydrater |
5,2 g |
Kostfiber |
3 g |
Protein |
1,4 g |
Salt |
0 g |
1. Hodekål ble en del av den norske nasjonalretten i 1972, da det norske folk stemte frem fårikål som vant over kjøttkaker. I 2014 forsvarte fårikål sin posisjon, og vant nok en gang.
2. Den mest smaksrike delen av kålen er de lyse bladene nærmest stilken.
3. Hodekålen tilhører korsblomstfamilien som består av grønnsaker som troner høyest på sunnhetsskalaen. Den er spesielt rik på vitaminer og fiber, og gir mange helsefordeler samtidig som den metter godt med langsomme karbohydrater og lavt innhold av stivelse.
Har du bkål til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:
Prøv lasagne med kål. Bytt ut kålblader med lasagneplater, og vips har du en sunnere og helt ny rett.
Bli inspirert av Sverige og server en enkel og syrlig kålsalat til pizza. I nabolandet kaller de faktisk denne typen salat pizzasala
Det går helt fint å fryse ferdig fårikål, bare la den tine forsiktig. La den gjerne tine over natten i kjøleskapet før du varmer den sakte i en kjele. Da har du god og sunn husmannskost til middag når det passer deg.