Kål

Hodekål.jpg

Hjem - Tema - Frukt & Grønt - Kål

Kål er en grønnsak som kommer i mange ulike former og fasonger. Hodekålen er nok den mest kjente, og brukes også i Norges nasjonalrett, fårikål. Men kål er så mye mer, og kan brukes til så mangt.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 15 % bonus på alle kålsorter, og alt av frukt og grønt i KIWI. Godt for helsa, godt for lommeboka.

kiwi-pluss-logo.jpg Bli KIWI Pluss kunde og spar 15% på frukt & grønt

Kål næringsinnhold

Næringsstoff

Verdi per 100 g

Energi kcal

33 kcal

Fett

0,1 g

Karbohydrater

5,2 g

Kostfiber

3 g

Protein

1,4 g

Salt

0 g

 

Bilde

 

3 ting du kanskje ikke visste om kål

1. Hodekål ble en del av den norske nasjonalretten i 1972, da det norske folk stemte frem fårikål som vant over kjøttkaker. I 2014 forsvarte fårikål sin posisjon, og vant nok en gang.

2. Den mest smaksrike delen av kålen er de lyse bladene nærmest stilken.

3. Hodekålen tilhører korsblomstfamilien som består av grønnsaker som troner høyest på sunnhetsskalaen. Den er spesielt rik på vitaminer og fiber, og gir mange helsefordeler samtidig som den metter godt med langsomme karbohydrater og lavt innhold av stivelse.

Som KIWI PLUSS-kunde får du 1 % Trumf-bonus på alle dagligvarer, 15 % på all fersk frukt og grønt og 50 % på bleier, bind, tamponger og truseinnlegg.

Bli KIWI PLUSS-kunde her

Restetips kål

Har du bkål til overs, og lurer på hva du kan bruke restene til? Her er tre forslag:

1. Lasagne med kål

Prøv lasagne med kål. Bytt ut kålblader med lasagneplater, og vips har du en sunnere og helt ny rett.

2. Kålsalat

Bli inspirert av Sverige og server en enkel og syrlig kålsalat til pizza. I nabolandet kaller de faktisk denne typen salat pizzasala

3. Kan man fryse kål?

Det går helt fint å fryse ferdig fårikål, bare la den tine forsiktig. La den gjerne tine over natten i kjøleskapet før du varmer den sakte i en kjele. Da har du god og sunn husmannskost til middag når det passer deg.

 

Oppskrifter på restemat med kål