Gryte med rotfrukter, kål og urtekjøttboller
Varmende gryte inspirert av det italienske kjøkken.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- Skrell persillerot, løk og hvitløk. Fjern de ytterste bladene på kålen. Skjær alle grønnsakene i grove biter. Del løken i båter og knus hvitløken.
- Varm opp en stor gryte. Ha i olivenolje og alle grønnsakene, løk og hvitløk. Ha i krydderet. La det steke til grønnsakene er myke. Hell over grønnsaksbuljong/vann og la det putre i ca. 20 minutter.
- Bland alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle. Smak til med salt og sort pepper. Form deigen til kjøttboller og legg dem i suppen. La de putre ett par minutter til de føles ferdige. Ta opp en kjøttbolle og del den for å sjekke at de er ferdige. Smaksett gryten med salt og sort pepper. Topp med litt bladpersille og finrevet sitronskall.