Sunt

Fem friske og smakfulle sommersalater

På deilige sommerdager tilbringer vi mye tid utendørs, og da passer det ypperlig med et friskt og enkelt måltid. Her finner du fem gode oppskrifter på sommersalater som både smaker og metter godt.

Salater er en enkel, men god middagsløsning på lange sommerdager. En frisk salat er en super mulighet til å få i deg mye frukt og grønt i et og samme måltid, og de er like enkle å lage – enten sommeren tilbringes ute, på hytta eller i båten. Varier innholdet i salaten etter egne preferanser, eller prøv en av disse fem oppskriftene. Salaten kan fint nytes alene, eller som tilbehør til sommerens grillmat.

Vil du tilbringe minst mulig tid inne på kjøkkenet er de friske, ferdig vaskede salatblandingene fra Grønn & Frisk et perfekt utgangspunkt. Disse vil spare deg for både tid og oppvask. Blandingene passer perfekt uansett om det er én eller flere som skal spise – du finner en porsjonsberegning på baksiden av de ulike posene.

  1. Romanosalat med spekeskinke og asparges 

Med en klassisk kombinasjon av frisk salat, rund ostesmak og salt spekeskinke egner denne salaten seg godt både til lunsj og som middagsrett. Oppskriften gir to porsjoner.

Dette trenger du:

1 stk. Grønn & Frisk Romano Mix

200 gram spekeskinke

250 gram grønn asparges

6 ss Grana Padano, revet

 

Dressing:

3 ss olivenolje

1 tsk honning

1 ss sitronjuice

Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene til dressingen og sett til side. Smak til med salt og pepper
  2. Kutt aspargesen 2 til 3 cm fra bunnen, og kok i lettsaltet vann i 1 til 2 minutter. Ikke kok asparges for lenge, da mister den både smak, konsistens og farge. Legg aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  3. Ha Romano Mix i en bolle. Topp med tynne skiver spekeskinke, lettkokte asparges og revet ost.
  4. Server med dressing.

 

  1. Middelhavssalat med ost og oliven

La feriefølelsen strømme til med denne smakfulle og greskinspirerte salaten. For et komplett måltid kan du tilsette fullkornspasta eller servere den med grovt brød. Oppskriften gir to porsjoner.

Dette trenger du:

1 stk. Grønn & Frisk Middelhavs Mix

10 stk. cherrytomater

1 pk. Apetina Creamy Block

½ stk. rødløk

Sorte og grønne oliven

Olivenolje

Slik gjør du:

  1. Kutt rødløk i tynne skiver, og del tomatene i to eller fire.
  2. Hell Middelhavs Mix i en passende bolle.
  3. Topp salaten med løk, tomater, oliven og smuldret ost.
  4. Ringle over en god olivenolje før servering.

 

  1. Blomkål- og brokkolisalat

Denne salaten passer godt som et lett lunsjmåltid på farten eller som en salat til tapasbordet, proppfull av smak. Oppskriften gir 4 porsjoner (som tilbehørssalat).

Dette trenger du:

1 stk. blomkål

1 stk. Grønn & Frisk Brokkolisalat Mix

1 stk. rødløk, liten

Kruspersille

Slik gjør du:

  1. Rens og del blomkål i minibuketter, og bland sammen med Grønn & Frisk Brokkolisalat Mix
  2. Dryss over finhakket rødløk og hakket persille.

 

  1. Sommersalat med sitrus, granateple og quinoa

Med sin krydrede smak balanseres ruccula godt med søte frukter og sitrus, og utgjør til sammen en frisk og god sommersalat. Topp salaten med en smakfull, hjemmelaget dressing. 

Dette trenger du:

1 pose Grønn & Frisk Ruccula

1 stk. appelsin

2 dl quinoa

20 gram pistasjnøtter uten skall, hakket

½ stk. granateple

1 appelsin

Salt og pepper

 

Yoghurtdressing:

1 dl yoghurt naturell

1 ss sitronsaft

1 tsk honning

Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bland gresk yoghurt, sitronsaft og honning i en skål, og smak til med salt og pepper.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken, og sett til side.
  3. Rens granateplet. Skrell appelsinen og del i tynne skiver.
  4. Bland sammen Grønn & Frisk Ruccula, kokt quinoa, pistasjnøtter, appelsin og granateplekjerner i en stor bolle. Toppes med frisk mynte, yoghurtdressing, salt og pepper.

 

  1. Asiatiskinspirert salat med strimlet svinekjøtt og cashewnøtter 

Denne salaten er ekstra crunchy med topping av grovhakkede cashewnøtter, og den blir raskt en favoritt hos både store og små i hjemmet. Oppskriften gir to porsjoner.

Dette trenger du:

1 pose Grønn & Frisk Grønnkål Mix

250 gram strimlet svinekjøtt

Salt og pepper

2 fedd hvitløk

1 ss oyster sauce

1 pakke Grønn & Frisk Cashewnøtter Ristet & Usaltet

Koriander

Fullkornsris eller fullkornsnudler

Slik gjør du:

  1. Stek strimlet svinekjøtt over høy varme til kjøttet er gyllent og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper, og legg deretter kjøttet til side.
  2. Stek Grønn & Frisk Grønnkål Mix over høy varme under omrøring, tilsett finhakket hvitløk og fres videre til grønnkålen blir knapt mør. Tilsett østerssaus og grovhakkede cashewnøtter.
  3. Topp salaten med frisk koriander eller gressløk.
  4. For et fullstendig måltid kan du tilsette fullkornsris eller fullkornsnudler.