Saftig burger på grillen

Slik griller du burger

Saftige burgere på varm grill

Ingenting slår smaken av en saftig burger rett fra grillen. Men å oppnå den perfekte saftigheten kan være en utfordring. Her er noen enkle tips som hjelper deg å lykkes.

Burger er noe av det aller enkleste du kan grille og er en hit hos de fleste. En saftig burger på grillen slår sjeldent feil, og i KIWI har vi mange varianter av god kvalitet som du finner i din lokale butikk. Når du skal i gang med grillingen er det lurt å følge noen enkle steg for å få et saftig og godt resultat:

  1. Velg riktig kjøtt: Enten du velger ferdige burgere eller lager dem selv, er det lurt å velge kjøtt med litt fett og struktur. Ferdig kvernet kjøttdeig er et enkelt alternativ i butikken, men spar gjerne karbonadedeigen til en annen dag, da den blir i magreste laget hvis du vil ha en skikkelig saftig hamburger. 
  2. Ikke overarbeid kjøttet: Hvis du former burgerne selv, bør du unngå å kna eller klemme kjøttet for mye. Dette kan føre til at burgeren blir seig og tørr. Vær lett på hånden og form burgerne forsiktig.
  3. Legg burgerne på en godt oppvarmet grill. Dette gir en fin stekeskorpe på utsiden samtidig som den holder saftigheten inne. Grill burgeren på direkte varme på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft på oversiden og du kjenner at burgeren lett slipper taket fra grillristene. Det er viktig at du lar burgeren få en skikkelig stekeskorpe før du snur den, slik at den ikke henger fast. Snu burgerne og stek videre på den andre siden. Burgeren er gjennomstekt når det pipler ut klar kjøttsaft. Husk å legge lokket på grillen, hvis du har det.
  4. Aller best resultat får du ved å bruke steketermometer. En godt stekt hamburger har en kjernetemperatur på 70 grader.
  5. Ikke klem på burgerne: Motstå fristelsen til å trykke ned burgerne med stekespaden mens du griller. Dette presser ut de deilige saftene og resulterer i en tørrere burger. 
  6. La burgerne hvile: Etter at burgerne er ferdig grillet, er det lurt å la dem hvile i noen minutter. Dette lar saftene fordele seg jevnt gjennom kjøttet, slik at hver bit er saftig og smaksrik.

Med disse stegene vil du kunne grille den perfekte burgeren hver gang, med en saftig og smaksrik kjerne og en deilig stekeskorpe på utsiden.