Har du grøt til overs? Det er iallfall ingen grunn til å kaste den! Du kan få både saftig bakst, sunnere vafler og herlige frokostlapper ut av gårsdagens grøt.
Lager du grøt til deg selv er det som regel enkelt å beregne riktig mengde. Men mange har kanskje opplevd at et grøtmåltid med hele familien fort kan føre til en del rester?
Hurra, tenker vi! Rester skal ikke kastes - for hva er vel bedre enn en skikkelig saftig grøt i et hjemmelaget matpakkebrød eller grove rundstykker?
Superenkle grøtlapper
Du kan også diske opp med nystekte byggrynsgrøt- eller havregrøtlapper, oppskriften er veldig enkel:
Én porsjon grøt, 1 egg og 1 dl mel. Rør sammen og stek lapper til de er gylne på begge sider.
Sunnere vaffelkos
Oppskriften på sunnere grøtvafler er ikke mye vanskeligere: Én porsjon grøt, 1 egg, 2 dl mel og litt melk. Blandes til røre og stekes i vaffeljern.
Bytt ut risottoen
Her kan du enten ha mye grøtrester, eller rett og slett lage eller kjøpe ny. I Fjordlands forslag blir nemlig byggrynsgrøten om til en «byggotto» toppet med deilig sopp. Vips, så var det middag igjen!
Tapas på norsk
Noen munnfuller med byggrynsgrøt er nok til denne retten! Fordel grøten på skjeer og topp den med forskjellige tapas-ingredienser. Kun fantasien setter grenser, se for eksempel disse forslagene her.