3 tips for å bruke opp gresskarkjøttet

Ikke kast gresskarrestene

Gresskarsuppe med urte til pynt og omkranset av høstgrønnsaker. Foto.

Halloween-frukten kan brukes til så mye mer enn skremmende dekorasjon.

Uthuling av gresskar er en av aktivitetene stadig flere gjør til Halloween. Mange kaster gresskarfyllet rett i søpla når de er ferdig, men da sløser du med en deilig og annerledes ingrediens. Gresskarkjøttet er nemlig svært næringsrikt og gir en søtlig smak når det varmebehandles. 

Vi har funnet frem til tre oppskrifter som er perfekt for å bruke opp gresskarfyllet, og som passer ganen til både til store og små, som hovedretter eller tilsettninger i annen mat. På den måten kan du unngå å kaste god, spiselig mat i søpla.

Vil du ha flere tips til hva du kan gjøre for å redusere matsvinn har vi samlet mange nyttige råd og tips til deg her. I KIWI har vi nemlig som mål å redusere eget matsvinnen med 60 prosent fra 2015 til 2025, og vi er på god vei. Du kan lese mer om hva som har gjort oss til bransjevinner på bærekraft her. 

 Gresskarsuppe

SUPPE: Gresskarsuppe kan tilpasses både store og små.
SUPPE: Gresskarsuppe kan tilpasses både store og små.

En god og enkel gresskarsuppe med rene og milde smaker av gresskar, sjalottløk og hvitløk. Supert å servere utover høsten, når det blir kaldere ute. Topp gjerne suppen med urter, rømme og ristede gresskarkjerner. 

  • Tips: Har du lyst på en mer spicy suppe? Tilsett chili, spisskummen eller ingefær og få en helt annerledes smak. 

Her er oppskriften på gresskarsuppe med sjallotløk og hvitløk 

Gresskarpuré

PURÉ: En genial måte å få i seg grønnsaker på.
PURÉ: En genial måte å få i seg grønnsaker på.

Gresskarpuré kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen. Puréen kan smaksettes etter hva den skal brukes til, både med søtt og salt. 

Se oppskrift på saftig gresskarpuré her

  • Tips: Gresskar inneholder ofte en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert. Pass på så det ikke koker tørt.

Har du lyst til å lage deilige luftige pannekaker? Med gresskarpuré blir resultatet søtt på en naturlig og mye sunnere måte. 

PANNEKAKER: Gresskarpuré blir nydelig i pannekaker.
PANNEKAKER: Gresskarpuré blir nydelig i pannekaker.

Ristede gresskarkjerner

Gresskarkjerner er en populær ingrediens i alt fra salater til gryter, men er ofte ganske kostbart. Lag det heller selv, spar penger og bli med på å redusere matsvinnet. De deilige kjernene kan til og med spises som snacks, eller brukes som topping på kaker eller muffins. 

Se vår enkle oppskrift på smakfulle, ristede gresskarkjerner her

SNACKS: Ristede gresskarkjerner egner seg til alt fra snacks til salattopping.
SNACKS: Ristede gresskarkjerner egner seg til alt fra snacks til salattopping.