Gresskarpuré

Kan brukes i røren til en gresskarkake, i pai, vaffel eller pannekakerøre, som basis til gresskarsuppe, eller som tilbehør til høstmiddagen.

20-40 min
Middels
Gresskarpuré

Slik gjør du

    1. 1
      Skjær topp og bunn av gresskaret slik at det står stødig og skjær deretter av skallet. Del gresskaret i to og skrap ut frø og innmat. Del gresskarkjøttet i grove terninger.
      Ta vare på gresskarfrøene, de kan du riste i panne eller stekeovn, og spise som hjemmelaget snacks, toppe salater eller pynte kaker med.
    2. 2
      Ha terningene i en stor kjele, fyll på litt vann og kok dem på middels temperatur til terningene er møre, 15-20 minutter. Gresskar inneholder ofte en del væske, så det er bedre å spe med litt mer vann etter hvert. Pass på så det ikke koker tørt.
    3. 3
      Hell av vannet og ha terningene over i en food prosessor eller blender. En stavmikser kan også brukes. Kjør det hele til en jevn masse. Spe eventuelt med litt av kokevannet dersom du synes det blir for tørt.

Lignende oppskrifter