Nyhet hos kiwi

Dette bør du vite om elektrisk tannbørste

 Vi har lært at vi skal pusse tennene regelmessig for å holde både tenner og tannkjøttet friske og sunne. Men er det en større fordel å pusse tennene med en elektrisk tannbørste, enn å pusse med en manuell tannbørste? Vi har spurt de profesjonelle.

God munnhygiene er ikke bare nødvendig for en god tannhelse, det kan ha en like stor innvirkning på ditt generelle velvære. Et fint smil og en frisk pust kan øke både selvtilliten og selvfølelsen til den enkelte. I de aller fleste hjem er derfor tannpuss en del av den daglige rutinen, og mange sverger til en elektrisk tannbørste.

Derfor kan det være lurt å velge en elektrisk tannbørste

Tannlege Sarah E. Birkeland forteller at hun som tannlege opplever at pusseteknikken blant flere av hennes pasienter håndteres bedre med en elektrisk tannbørste.

Tannlege Sarah E. Birkeland ved Tannlegesenteret i Fredrikstad.
Tannlege Sarah E. Birkeland ved Tannlegesenteret i Fredrikstad.

- Der jeg ser at det kan være en utfordring med renhold, anbefaler jeg særlig å bytte til en elektrisk tannbørste. Min erfaring med dette er at det har en vesentlig betydning for renere tenner, forteller Birkeland.

Birkeland legger til at hun ikke pleier å oppfordre pasienter med godt renhold og friske tenner fra før til å bytte til elektrisk tannbørste, men at hun anbefaler de som har utfordringer med tannpussen å prøve elektrisk tannbørste.

- Har du god munnhygiene med friske tenner og tannkjøtt, vil det ikke ha en vesentlig betydning om du bruker manuell eller elektrisk tannbørste, forklarer Birkeland.

Synne B. Antonsen jobber som tannpleier, og forteller at flere studier viser at en elektrisk tannbørste tar mer plakk bedre enn en vanlig børste. Årsaken til dette er at børstehodet på den elektriske tannbørsten har en roterende og pulserende funksjon.

 

Tannpleier Synne B. Antonsen ved Tann-klinikken.no
Tannpleier Synne B. Antonsen ved Tann-klinikken.no

- De ulike funksjonene gjør at man får en skånsom og effektiv rengjøring av tennene, forteller Antonsen.

Antonsen legger også til at dersom du har en tendens til å pusse for hardt, kan det resultere i pusseskader på tennene. En elektrisk tannbørste kan virke forebyggende mot dette, ettersom den ofte har en innebygd trykksensor som kan hjelpe deg.

- En elektrisk tannbørste er ikke nødvendigvis bedre enn en manuell tannbørste, men det kan være et godt alternativ for mange. Velg tannbørste basert på ditt behov og etter råd fra din tannlege eller tannpleier, avslutter Antonsen.

Nyhet hos KIWI - Oral-Bs forbedrede Precision Clean-børstehoder

Precision Clean Refill fra Oral-B finner du nå i de fleste KIWI-butikker.
Precision Clean Refill fra Oral-B finner du nå i de fleste KIWI-butikker.

Precision Clean Refill er Oral-B sine nye børstehoder som er utviklet med en CleanMaximiser-teknologi. Denne teknologien hjelper deg med å rengjøre tennene dine best mulig. De unike børstestråene feier bort plakk og gir en optimal rengjøring da den tar for seg tann for tann, sammenlignet med en vanlig manuell tannbørste.

Precision Clean Refill fra Oral-B finner du i de fleste KIWI-butikker.