Dette er viktig å tenke på når du skal kjøpe tannkrem

Hva er forskjellen på de ulike tannkremene?

Her får du vite hva som er viktig å tenke på når du skal kjøpe tannkrem, og hva som egentlig er forskjellen på de ulike tannkremene.

– Det som først og fremst er viktig når du skal velge tannkrem, er at det er nok fluor i tannkremen du skal bruke, da det er fluor som motvirker bakteriene i munnen din, forteller Trine Sætveit fra Colgate-Palmolive.

Før fluortannkrem ble vanlig for 20-30 år siden, var det vanskelig å finne unge mennesker uten hull i tennene. I dag har over 60 prosent av alle norske 12-åringer aldri hatt hull i tennene, og 30 prosent av norske 18-åringer, ifølge SSB.

Både norske helsemyndigheter og Tannlegeforeningen anbefaler daglig bruk av tannkrem med fluor.

– Man bør passe på at det er fluor i tannkremen du bruker, derfra bør du velge tannkrem ut ifra ditt behov og eventuelle tannhelseutfordringer. På markedet finner man blant annet tannkremer som skal motvirke ising, gi friskere pust eller som skal gi deg hvitere tenner, forteller Sætveit.

Hva er forskjellen på tannkremene?

Hos KIWI har vi et bredt utvalg av tannkrem, men hvordan velge den tannkremen som passer best for deg? Her får du svar på de vanligste spørsmålene om tannkrem.

Hvilken tannkrem bør jeg velge mot ising?

Du har kanskje opplevd at det iser i tennene med inntak av kald eller varm drikke? Ising oppstår når emaljen ikke kan beskytte nerven mot høye og lave temperaturer, og kan være plagsomt og smertefullt for de som opplever det ofte. En tannkrem mot ising og en myk tannbørste kan gi effekt. Colgate Sensitive Instant Relief skal gi effektiv lindring av ising i tennene, og bidrar til varig beskyttelse ved regelmessig bruk.

Hvilken tannkrem gir hvitere tenner?

Tannbleking kan være en dyr affære, men heldigvis kan riktig tannkrem hjelpe deg et steg på veien. Colgate Max White Crystals inneholder krystaller, som ifølge Colgate gjør tennene dine naturlig hvite. Et annet alternativ er Colgate Sensation White med Core Shell Silica-teknologi, som forebygger misfarging og skal gi hvitere tenner etter ti dager.

colgate tannkremer.png
Disse tannkremene fra Colgate finner du i alle KIWI-butikker. 

Hvilken tannkrem bør jeg velge til barn?

Forskjellen mellom voksen- og barnetannkrem er først og fremst mengden fluor, samt at smaken som regel er noe mildere i barnetannkremer. Helsedirektoratet anbefaler at alle barn pusser tennene to ganger daglig med fluortannkrem. Og allerede fra barnets første tann bør man starte med tannpuss, da med en beskjeden mengde fluortannkrem, som øker ettersom barnet blir eldre. Colgate har flere alternativer til barn, godt merket med alder, slik at det er lett å velge riktig. Oppbevar den utilgjengelig for barnet, da man bør være forsiktig med overdrevent inntak av fluor.

Hvor mye tannkrem skal jeg bruke?

Selv om barn bør være forsiktige med mengden fluor, er det ingen fare for voksne. Er du voksen, kan du fylle godt på med tannkrem. En tykk stripe langs hele børstehodet vil sikre at du får godt med tannkrem i munnen. La det skumme godt, og blir det for mye, vil du spytte det ut igjen ved første skyll.

Funker tannkrem mot tannstein?

Vi har alle bakterier i munnen, men blir de liggende, dannes plakk, som igjen kan bli til tannstein. Det viktigste forebyggende tiltaket mot bakterier, plakk, og dermed tannstein, er grundig tannpuss. Bruk også tanntråd, så det ikke blir liggende noe mellom tennene.

Kan jeg pusse bort hull?

Tannlegen vil avgjøre om du må borre og fylle, og det kommer an på størrelsen på hullet. Hvis hullet er lite, kan det hende at tannlegen avventer, for da kan det faktisk pusses bort med regelmessig tannpuss med tannkrem med fluor. Bruk rikelig med tannkrem, slik at du kommer til så mange steder som mulig. Dette kan du lese mer om her.