FORBEREDELSER TIL JUL

Julegavene du lager selv

Du trenger ikke stresse fra butikk til butikk for å kjøpe julegaver. Alt du trenger til de hjemmelagde gavene får du hos KIWI.

Desember kan være en stressende måned, og det er mye som skal gjøres før julematen kan serveres. Vi kan ikke fjerne alt julestress, men vi kan hjelpe deg med å gjøre forberedelsene litt enklere. 

For å spare både tid og penger, kan du gjøre unna hele julehandelen hos oss. Vi har både tradisjonelt gavepapir, bånd, teip og til og fra lapper. Matpapir kan også være et fint innpakninspapir med fint bånd rundt. Eller bruk en gammel avis.  

Et veldig enkelt tips er å komponere en pakke med spekemat, ost, kjeks og andre godsaker, og dandere det i en fin eske eller kurv. Har du vudert å lage hjemmelagde gaver? Spiselige julegaver er både hyggelig å lage og gi, og ikke minst smakfult for den som mottar det.  

Her er 7 tips til julegaver du kan lage selv: 

1. Hjemmelagde havreflarn

AXA_Havreflarn_artikkel toppbilde.jpg

Lag hjemmelagde havreflarn, og pakk de for eksempel inn i en pen kakeboks.

2. Brente mandler

brente mandler.jpeg

Brente mandler er en klassiker og ikke uten grunn. Disse søte mandlene vil mange bli glad for. Alt du trenger mandler, melis og litt tålmodighet. 

3. Hjemmelaget sjokolade

Hjemmelagde julegaver - toppbilde.jpg

Kjenner du noen som er ekstra glad i mørk sjokolade? Da er det mye godt du kan lage, for eksempel mandelkonfekt eller sjokoladeknekk med nøtter og bringebær. 

4. Kransekakepynt

kransekake.jpeg

Lag spiselig julepynt av kransekakedeig. Du kan for eksempel lage søte trær som kan henges på juletreet, og pakke dem inn i en pen eske. 

5. Hjemmelagde kokosboller

Toppbilde_Hjemmelagde_kokosboller.jpg

Hjemmelagde kokosboller er enklere å lage enn du kanskje tror, og passer perfekt til julekosen når du skal servere noe søtt til kaffen – eller gi det bort til en du er glad i. 

6. Julete

julete.jpeg

Er mottakeren glad i te? Hva med å lage julete på flaske? Oppskriften er enkel, og du kan ha teen på søte og julepyntede flasker. 

7. Hundekjeks

hundekjeks.jpg

Har du en firbeint bestevenn som også skal få litt oppmerksomhet på julaten? Da kan du lage hjemmelagde hundekjeks.