;

Slik lager du enkel juletapas

Julen er en travel tid for mange. Tapas er derfor et perfekt alternativ når du vil lage noe godt uten å bruke mye tid på forberedelser. Se fire enkle oppskrifter på juletapas her.

Med godt brød og tradisjonelt julepålegg har du et perfekt utgangspunkt for en hyggelig tapaskveld med smak av jul.

Bakerens Utvalgte er en serie brød med fokus på gode råvarer og godt håndverk. Disse egner seg godt til spesielle anledninger, som juleselskap og tapaskvelder. Her har bakerne jobbet med å utvikle bakeprosessen for å få frem den beste smaken og aromaen i brødene. Resultatet er smakfulle brød, som er saftige inni og har sprø skorpe utenpå. En større del av bakeprosessen gjøres også for hånd, til forskjell fra mange andre brød man vanligvis kjøper i dagligvarebutikken.

Brødene er å få kjøpt i alle KIWI-butikker utenom Nord-Norge, ettersom Bakehuset ikke har bakerier så langt nord.

Inspirert til å servere juletapas neste gang du skal ha gjester? Her får du fire enkle og smakfulle oppskrifter på tapas med smak av jul. Suppler gjerne med tilbehør som oppskjært frukt og grønt, ulike typer skinke eller flere typer ost, om du vil ha mer å velge i.

1. Bruschetta med julevri

Bruchetta med julevri.

Bruschetta med julevri.

Dette trenger du:

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl eddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt
  • Bakerens Utvalgte Speltbrød
  • Olivenolje
  • Salat
  • Juleskinke
  • Pepper

Slik gjør du det:

  1. Skjær rødløken i tynne skiver. Rør sammen eddik, sukker og salt i en bolle. Ha rødløken oppi og rør rundt så alt er dekket. La det stå 20 til 30 minutter før servering.

  2. I mellomtiden kan du lage bruschetta ved å skjære speltbrødet opp i skiver og dele dem i fire. Pensle brødet med litt olivenolje. Sett brødskivene inn i en forvarmet ovn på 200 grader. Stek i cirka fem minutter til de får en gyllen overflate.
  3. Bruschetta av speltbrød toppes med grønn salat, tynne skiver juleskinke, hurtigsyltet rødløk og kvernet pepper.

2. Røkelaks med eggerøre og dillkrem

Røkelaks med eggerøre og dillkrem.
Røkelaks med eggerøre og dillkrem.

Dette trenger du:

  • Egg
  • Salt og pepper
  • Flytende margarin
  • Gressløk, tørket eller fersk
  • Kremost naturell
  • Dill, tørket
  • Sitron
  • Bakerens Utvalgte Sesam og Solsikke
  • Skivet røkelaks

Slik gjør du det:

  1. Pisk eggene godt sammen med salt og pepper i en bolle. Varm opp litt flytende margarin i en stekepanne på middels lav varme. Hell eggeblandingen i stekepanna og rør forsiktig rundt med en sleiv til eggene får en tykk og kremet konsistens. Gressløken vendes inn mot slutten.
  2. Tilsett naturell kremost i en bolle. Rør inn dillen. Smak til med sitronsaft.
  3. Brødskivene skjæres i fire og toppes med eggerøre, røkelaks og litt dillkrem på toppen.

3. Julesylte med grov sennep og rødbetsalat

Julesylte med grov sennep og rødbetsalat.
Julesylte med grov sennep og rødbetsalat.

Dette trenger du:

  • Bakerens Utvalgte Kornbrød
  • Grov sennep
  • Julesylte
  • Rødbetsalat
  • Timian, tørket eller fersk

Slik gjør du det:

  1. Brødskivene skjæres i fire til seks biter.
  2. Smør på grov sennep, legg på julesylte og topp med rødbetsalat og litt frisk timian.

4. Crostini med ovnsbakt brie

Crostini med ovnsbakt brie.
Crostini med ovnsbakt brie.

Dette trenger du:

  • Bakerens Utvalgte Speltbrød
  • Olivenolje
  • Brie
  • Honning
  • Valnøtter
  • Mandler

Slik gjør du det:

  1. Lag crostini ved å skjære speltbrødet opp i skiver og dele dem i fire eller seks biter, alt etter hvor store crostini du ønsker. Pensle brødet med litt olivenolje. Sett brødskivene inn i en forvarmet ovn på 200 grader og stek i cirka fem minutter til de har fått en gyllen overflate.
  2. Legg brien i en ildfast form og sett den i forvarmet stekeovn på 200 grader. La den stå i stekeovnen i 10 til 12 minutter.
  3. Server varm brie på sprø crostini med hakkede valnøtter og et dryss honning.