Denne fiskemiddagen er blant KIWIs mest populære

Findus Fish & Crisp kommer i full fart opp bak folkefavoritten God gammeldags fiskegrateng på listen over mest solgte fiskemiddager i KIWI.

Både fiskegrateng og fiskepinner kommer ofte høyt oppe på favorittlisten til både barn og voksne når det kommer til hvilke fiskemiddager vi liker best. Nå kan det se ut til at nordmenn har fått enda en favoritt.

- Kombinasjonen av ren filet med en saftig og sprø panering ser ut til å falle i veldig god smak hos mange. Folk trenger raske, sunne og gode løsninger i hverdagen, og panert fisk er et perfekt alternativ, sier markedsdirektør i Findus, Malin Valdal Corneliussen.

Bearbeidede og fryste fiskeprodukter har tidligere fått et litt dårligere rykte enn fersk fisk, men klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør kan avkrefte myten om at fryst fisk er dårligere enn fersk fisk.

– Dypfrysing har den fordelen at næringsstoffene bevares samtidig som produktet får lang holdbarhet. Fisken er akkurat den samme enten den er frossen eller fersk, forklarer hun.

Tre populære oppskrifter med Fish & Crisp

Det å velge fryst fisk kan også gjøre det lettere å gjennomføre den planlagte fiskemiddagen. Det er på listen over mest populære bearbeidede fiskeprodukter vi ser at den britiske favoritten Fish & Crisp fra Findus blir stadig mer populær på norske middagsbord.  

Har du ennå ikke smakt dette, eller lurer du på hvordan du kan variere retten litt mer? Her får du tre forslag til middagsretter med Findus Fish & Crisp:

Oppskrift på ekte Fish and chips på britisk vis

Oppskrift på ekte Fish and chips på britisk vis.
Oppskrift på ekte Fish and chips på britisk vis.

Lag Findus Fish & Crisp på ekte britisk vis med pommes frites, ertepuré og remulade.

Ertepuré lager du ved å finkutte to sjalottløk og frese disse i en kjele med litt smør til løken blir blank. Hell så en pose erter over i kjelen, og fres i et par minutter slik at ertene får en fin grønn farge. Mos ertene med en gaffel eller stavmikser og smak til med salt og pepper.

Oppskrift på Fish & Crisp med grønnsaksfries og aioli

Oppskrift på Fish & Crisp med grønnsaksfries og aioli
Oppskrift på Fish & Crisp med grønnsaksfries og aioli

Dette er en variant på klassikeren Fish and chips, servert med grønnsaksfries i stedet. Det lager du med én søtpotet, pastinakk og gulrot som kuttes i staver. Fordele grønnsakene ut over et stekebrett med bakepapir, drypp over 2 ss olivenolje og litt salt og pepper. Stekes på 225 grader varmluft i ca 20 minutter, vend noen ganger på stavene underveis.

Oppskrift på Fish & Crisp med cruncy ketchup og jasminris

Oppskrift på Fish & Crisp med cruncy ketchup og jasminris
Oppskrift på Fish & Crisp med cruncy ketchup og jasminris

Cruncy ketchup er perfekt til fredagkosen. Den lager du enkelt ved å blande 2 ss peanøttsmør, 1 dl ketchup, 1 ss lime- eller sitronsaft og 2 ss soya. Serveres sammen med kokt ris, aspargesbønner og Findus Fish & Crisp.