Å få laget en rask, sunn og god middag som alle liker, er en velkjent utfordring i de fleste familier. Her får du tre kjappe oppskrifter du kan ty til når du trenger litt inspirasjon i hverdagen.
Visste du at smøreost kan brukes på mer enn bare brødskiva og knekkebrødet? Med en tube Magerost fra Kavli liggende i kjøleskapet har du raskt muligheten til å trylle frem en sunn og god hverdagsmiddag til hele familien eller bare til deg selv. Magerost inneholder nemlig både proteiner, kalsium og er laget på ekte, norsk hvitost. Her får du tre oppskrifter som passer perfekt når du vil ha middag på 1-2-3.
1. Quesadilla med vegetarfyll
Quesadilla er perfekt å lage når du har lyst på noe skikkelig godt i en fei. Server med salsa og rømme, og gjerne litt salat på siden. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Du trenger:
- 4 tomater
- 1 avokado
- 4 stilker vårløk
- 8 tortilla fullkorn
- 1 tube Magerost Jalapeño
- 1 pk kidneybønner
- 200 g revet hvitost
- Koriander til topping (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Kutt tomater og avokado i skiver, og vårløk i små biter.
- Legg en tortilla i en stekepanne på middels varme.
- Ha Magerost Jalapeño på den ene halvdelen.
- Legg grønnsaker og bønner over magerosten, og dryss ost på toppen.
- Brett den andre halvdelen av tortillaen over fyllet og trykk lett sammen.
- Stek på begge sider på svak varme, til osten er smeltet og tortillaen er gyllen og sprø.
2. Kremet pasta med erter og skinke
Kremet pasta er kjapp, enkel og smakfull middag, som både store og små liker. Denne varianten med skinkeost, skinke og erter kan raskt bli en hverdagsfavoritt. Oppskriften gir 4 porsjoner.
Du trenger:
- 400 g tagliatelle
- 1 tube Magerost Skinke
- ½ pakke fryste erter
- 150 g kokt skinke
- Salt og pepper
- Grana Padano til topping
Slik gjør du det:
- Kok pastaen etter anvisning på pakken.
- Hell av vannet og rør inn Magerost med Skinke.
- Gi ertene et raskt oppkok og skjær skinken i biter. Vend inn i pastaen og smak til med salt og pepper.
- Server med revet Grana Padano.
3. Porsjonspaier med tomat og spinat
Magerost med skinke gir en nydelig smak og konsistens på fyllet i disse enkle porsjonspaiene. Følg oppskriften som den er, eller bruk det du har av rester av skinke, kjøttdeig eller stekt kylling, og andre typer grønnsaker du har liggende. Du kan også bruke ferdig paideig om du fortrekker det. Server gjerne med en enkel salat. Porsjonspaiene passer også perfekt i matboksen dagen etter. Oppskriften gir cirka 12 små paier.
Du trenger:
Paibunn:
- 3 dl hvetemel, siktet
- 150 g smør eller margarin
- 0,25 ts salt
- 2 ss vann
Fyll:
- 3 egg
- 2 dl lettmelk
- 1 tube Magerost Skinke
- 6 cherrytomater
- 1 neve spinat
- 1ts salt
- 1ts pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Smuldre mel, salt og smør sammen, og tilsett litt og litt vann til du har en jevn paideig.
- Del deigen i 12 deler og fordel i muffinsformer eller små porsjonsformer.
- Sett i kjøleskapet i 3-4 minutter.
- Forstek deretter paiene på 200 grader i cirka 8 minutter.
- Pisk sammen egg, lettmelk, magerost, salt og pepper.
- Legg cherrytomater delt i biter og litt spinat sammen i hver paibunn og hell røren over.
- Stek i cirka 25 minutter eller til overflaten er gyllen og fyllet er stivnet.