Slik woker du riktig

Hvordan få skikkelig sprø wok? Sjekk disse tipsene!

For å få wok-grønnsakene ordentlig sprø og gode, er det tre ting du bør ha på plass. Sjekk disse enkle tipsene fra Findus-kokk Ingvild og hobbykokk Gigi!

Det finnes noen smarte triks å følge hvis du ønsker at wok-grønnsakene skal bli ordentlig sprø og gode. Se de tre enkle tipsene fra Ingvild Bøhm-Pedersen, culinary chef i Findus, her:

Dette er hobbykokkens beste tips

Gigi Wu (36) forteller at hun ofte bruker en frossen Wok-blanding fra Findus som utgangspunkt når hun skal lage middag i hverdagen.

- Jeg synes det er veldig praktisk med en frossen wok-blanding, og har alltid noen pakker på lur. Da kan jeg bruke akkurat det jeg trenger, og legge resten tilbake i fryseren, slik at jeg slipper å kaste mat, sier hun.

Småbarnsmoren forteller at hun også har tre gode tips til deg som ønsker ekstra god smak på wokblandingen:

  1. Tilsett fersk krydder i panna før du har i grønnsakene. Ingefær, chili og hvitløk gir god aroma. 
  2. Velg en god saus. Hoisin, soya og oystersaus er gode alternativer som smaker godt sammen med wok.
  3. Alle elsker knas! Velg en wokblanding som inneholder vannkastanjer for ekstra sprø wok. 
Gigi Wu lager gjerne wok med frossen grønnsaksblanding fra Findus.
Gigi Wu lager gjerne wok med frossen grønnsaksblanding fra Findus.

Stekepanna er grønnsakenes bestevenn

Fryste grønnsaksblandinger er perfekte når du har dårlig tid til å lage middag, men likevel ønsker et fullverdig måltid. Tilberedningsmåten har imidlertid mye å si for smaken. 

Ingvild Bøhm-Pedersen, portrett horisontalt, .jpg
Ingvild Bøhm-Pedersen, culinary chef i Findus.

- Du får frem de beste smakene i grønnsakene ved å steke dem. I tillegg blir de ekstra sprø i stekepannen, og det er lettere å se når grønnsakene er klare til servering, forteller Ingvild Bøhm-Pedersen, culinary chef i Findus. 

Hun tror mange vil få seg en liten aha-opplevelse når de oppdager at det ikke bare er wok-blandinger som smaker utmerket etter en tur i stekepanna.

Slik steker du grønnsaker

Grønnsakene steker du i nøytral olje, med mindre grønnsakene er veldig små. Erter og aspargesbønner trenger en kort steketid, og blir aller best hvis du steker i smør.

Steketiden avhenger av størrelsen på grønnsakene. Jo større biter, jo lenger steketid. De er klare for servering når grønnsakene er gjennomvarme. Bøhm-Pedersens beste tips er å smake underveis. Da vet du alltid når grønnsakene er klare. 

Dette er omtrentlige steketider på forskjellige grønnsaker som er dampet i forkant: 

  • Erter: 2 min
  • Blomkål og brokkoli: 6-7 min
  • Aspargesbønner: 3-4 min
  • Rotgrønnsaker: 7-8 min
  • Wok: 7 min
  • Hel rosenkål: 6-7 min 

Parmesan er en sikker vinner

Erter passer utmerket med parmesan! 📸Findus
Erter passer utmerket med parmesan! 📸Findus

Du kan servere grønnsakene både med og uten krydder, alt ettersom hva du liker best. Et godt tips er å tilsette noen dråper sitron. Ikke bare bevarer sitron den gode, naturlige smaken, men det får også frem en herlig friskhet. 

- Noen ganger kan det være godt med litt mer smak, og da er salt og pepper alltid en vinner. Det er i grunn bare fantasien som setter begrensninger. Revet, fersk parmesan over grønnsakene ved servering setter en ekstra piff og er en sikker vinner, lover Findus-kokken.