Klassisk lammestek eller med en vri?

Påskelam på tre måter

Foto: KIWI/Matprat.no

Foretrekker du lammestek i påsken med klassiske smaker og fløtegratinerte poteter, eller ønsker du å prøve en ny vri? Uansett valg har vi i KIWI både lammet og oppskriften som passer for deg.

Enten du tilbringer påsken i egen hage eller har funnet deg en avsidesliggende skogsti der du kan lufte både kropp og hode, er det tre ting som smaker godt uansett hvordan du velger å tilbringe påskehøytiden: Appelsiner, påskegodt og lammestek.

For mange av oss er lam i påsken en god tradisjon. En av grunnene til at lammestek er så populært, kan jo være at den nesten lager seg selv. For hva passer vel bedre enn at lammesteken står og godgjør seg i stekeovnen i noen timer mens dere leker med familien utendørs, spiller spill eller leser en god påskekrim i sofakroken?

Husk å temperere kjøttet på kjøkkenbenken i noen timer før du begynner, så får du et enda bedre stekeresultat.

Noen er glade i den tradisjonelle lammesteken, og spiser gjerne det samme til påske hvert år. Andre familier er litt mer åpne for nye smaker, og har ikke noe i mot å eksperimentere litt med krydder eller tilbehør. Uansett hvilke kategori du tilhører, har vi i KIWI tre saftige oppskrifter på lammestek vi mer enn gjerne deler med deg!

Lammestek på tre måter

Den klassiske lammesteken: Lammestek med fløtegratinerte poteter

Lammestek for de med god tid: Helstekt lammestek med syltede sjampinjonger og bakt kålrot

Lammestek med mye smak og ny vri: Sitronstekt lammestek med bakt paprika, couscous og dill

Lammekoteletter kan også være et alternativ i påsken.
Lammekoteletter kan også være et alternativ i påsken.

Flere oppskrifter med lam

Er egentlig ikke lammestek helt tingen for deg? Hva med å prøve en av disse lammeoppskriftene i stedet?