Slik lager du lammelår

Påskens lammelår - enkelt, saftig og velsmakende. Hemmeligheten bak et perfekt resultat ligger i å bruke et steketermometer!

Lam hører påsken til. Prøv denne oppskriften på lammelår for en smakfull påskemiddag.

lammestek-insta.jpg

Du trenger

  • Steketermometer
  • 1 lammelår
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten bunt oregano
  • 1 liten bunt rosmarin
  • 1 liten bunt timian
  • En klype flaksalt
  • 3-4 dl olivenolje
Lammelår gnidd inn med smakfull marinade.
Lammelår gnidd inn med smakfull marinade.

Slik gjør du

  1. Kjør hvitløk, urter, salt og olje sammen med en stavmikser.
  2. Hell marinaden over lammelåret og gni det godt inn.
  3. La det gjerne ligge i kjøleskapet med marinaden i 1-2 dager.
  4. Ved steking av lammelåret anbefaler vi at du lar det ligge ca. 1 time i romtemperatur før det skal stekes.
  5. Varm ovnen til 90° C, legg låret i en form og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. 
  6. Stek på 90° C, til du har nådd en kjernetemperatur på 60 ° C Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
  7. Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
  8. Sett stekeovnen på 230 grader og stek låret ytteligere i ca. 8 minutter.
  9. La det hvile i 15 minutter før det skjæres opp og serveres.
Server lammelåret med godt tilbehør.
Server lammelåret med godt tilbehør.

Så enkelt lager du påskelam med smakfullt tilbehør

Se også Våre 3 beste oppskrifter med påskelam