Slik lager du lammelår

Påskens lammelår - enkelt, saftig og velsmakende. Hemmeligheten bak et perfekt resultat ligger i å bruke et steketermometer!

Lam hører påsken til. Prøv denne oppskriften på lammelår for en smakfull påskemiddag.

Du trenger

  • Steketermometer
  • 1 lammelår
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 liten bunt oregano
  • 1 liten bunt rosmarin
  • 1 liten bunt timian
  • En klype flaksalt
  • 3-4 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Kjør hvitløk, urter, salt og olje sammen med en stavmikser.
  2. Hell marinaden over lammelåret og gni det godt inn.
  3. La det gjerne ligge i kjøleskapet med marinaden i 1-2 dager.
  4. Ved steking av lammelåret anbefaler vi at du lar det ligge ca. 1 time i romtemperatur før det skal stekes.
  5. Varm ovnen til 90° C, legg låret i en form og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. 
  6. Stek på 90° C, til du har nådd en kjernetemperatur på 60 ° C Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
  7. Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
  8. Sett stekeovnen på 230 grader og stek låret ytteligere i ca. 8 minutter.
  9. La det hvile i 15 minutter før det skjæres opp og serveres.