Påskens lammelår - enkelt, saftig og velsmakende. Hemmeligheten bak et perfekt resultat ligger i å bruke et steketermometer!
Lam hører påsken til. Prøv denne oppskriften på lammelår for en smakfull påskemiddag.
Du trenger
- Steketermometer
- 1 lammelår
- 2 hvitløksfedd
- 1 liten bunt oregano
- 1 liten bunt rosmarin
- 1 liten bunt timian
- En klype flaksalt
- 3-4 dl olivenolje
Slik gjør du
- Kjør hvitløk, urter, salt og olje sammen med en stavmikser.
- Hell marinaden over lammelåret og gni det godt inn.
- La det gjerne ligge i kjøleskapet med marinaden i 1-2 dager.
- Ved steking av lammelåret anbefaler vi at du lar det ligge ca. 1 time i romtemperatur før det skal stekes.
- Varm ovnen til 90° C, legg låret i en form og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet.
- Stek på 90° C, til du har nådd en kjernetemperatur på 60 ° C Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
- Hvil låret i 45-60 minutter på benken etter steking.
- Sett stekeovnen på 230 grader og stek låret ytteligere i ca. 8 minutter.
- La det hvile i 15 minutter før det skjæres opp og serveres.