Sunn pizza

Grønn pizza med fetaost og pesto

Med sine grønne ingredienser blir dette en ekstra sunn pizza.

Handleliste

  • 1 Eldorado ferdig surdeig til pizza
  • 200 g frossen spinat
  • 2 fedd hvitløk
  • 30 g parmesan/grana padano
  • 2-3 ss Crème Fraîche
  • 1 pk mozzarella
  • ½ pk fetaost
  • 1 -2 ss pesto
  • noen små tomater
  • en neve ruccula
  • olivenolje

Slik gjør du det: 

  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Skrell og riv hvitløk fint på et rivjern.
  3. Ha spinaten i en kjele og varm opp på ganske høy varme, slik at mye av fuktigheten fordamper. Tilsett hvitløk. Rør innimellom, i 3-4 minutter.
  4. Ha i creme fraiche og revet parmesan. Bland godt. Smak til med litt salt.
  5. Les bruksanvisningen på deigen
  6. Fordel den grønne sausen på bunnen, del mozzarellaen i tynne skiver og legg på.
  7. Smuldre over fetaosten og drypp over pesto.
  8. Stek i ca. 15-20 minutter eller til pizzaen ser gyllen og fin ut.
  9. Ved servering, legg på små tomater delt i biter, ruccula og gjerne noen dråper pesto hvis du vil.

Tips!

Får du mer grønn saus igjen, er den supergod i pasta.

Er pestoen for tykk til å dryppe over kan du blande inn litt olivenolje.

Lage din egen pesto? Slik gjør du det!