Med sine grønne ingredienser blir dette en ekstra sunn pizza.
Handleliste
- 1 Eldorado ferdig surdeig til pizza
- 200 g frossen spinat
- 2 fedd hvitløk
- 30 g parmesan/grana padano
- 2-3 ss Crème Fraîche
- 1 pk mozzarella
- ½ pk fetaost
- 1 -2 ss pesto
- noen små tomater
- en neve ruccula
- olivenolje
Slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 220 grader.
- Skrell og riv hvitløk fint på et rivjern.
- Ha spinaten i en kjele og varm opp på ganske høy varme, slik at mye av fuktigheten fordamper. Tilsett hvitløk. Rør innimellom, i 3-4 minutter.
- Ha i creme fraiche og revet parmesan. Bland godt. Smak til med litt salt.
- Les bruksanvisningen på deigen
- Fordel den grønne sausen på bunnen, del mozzarellaen i tynne skiver og legg på.
- Smuldre over fetaosten og drypp over pesto.
- Stek i ca. 15-20 minutter eller til pizzaen ser gyllen og fin ut.
- Ved servering, legg på små tomater delt i biter, ruccula og gjerne noen dråper pesto hvis du vil.
Tips!
Får du mer grønn saus igjen, er den supergod i pasta.
Er pestoen for tykk til å dryppe over kan du blande inn litt olivenolje.
Lage din egen pesto? Slik gjør du det!