Så enkelt lager du digg pizza på grillen

Har du prøvd pizza på grillen? Enten du griller pizzaen rett på risten, på en pizzastein, eller i en støpejernspanne, er det store sjanser for at det blir en favoritt i sommer.

Pizza er en favoritt blant både store og små. Topp den med det du liker best. Det finnes utallige muligheter og kombinasjoner, og bare fantasien setter grenser. 

Her er tre av våre favorittpizzaer på grillen i sommer. Ønsker du å gjøre det enda enklere uten å lage deigen selv anbefaler vi Prime rund pizzabunn fra Quelli Della Pizza, en ferdig håndlaget pizzabunn fra Italia. Pizzadeigen passer perfekt til steking på grill og i pizzaovn.

Prime rund pizzabunn fra Quelli Della Pizza passer ypperlig på grillen.
Prime rund pizzabunn fra Quelli Della Pizza passer ypperlig på grillen.

Ønsker du å lage din egen kan du for eksempel prøve denne oppskriften om du ønsker en grovere pizzabunn. Sammen med Norvegia Lett 16% og masse grønnsaker på toppen får du en litt sunnere, men like fullt smakfull, sprø og saftig pizza. 

Alle pizzaene kan også stekes i ovnen. Da setter du bare pizzaen på nederste rille i en forvarmet ovn på 290 grader over- og undervarme, eller 250 grader i varmluft, og steker den i fem til syv minutter.

Grillet pizza med hvit saus, tomat, ruccula og urtesaus

Grillet pizza med hvit saus, tomat, ruccula og urtesaus

Dette trenger du:

  • 1 stk rund pizzabunn
  • 150 g Norvegia Lett 16%
  • 1 stor tomat
  • 1 neve ruccula

Hvit pizzasaus:

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Urtesaus:

  • 2 dl frisk persille
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ss sitronsaft
  • 3/4 ts tørket oregano
  • 1,2 dl olivenolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du det:

  1. Gjør klar grillen. Du kan grille pizzaen rett på risten, på en pizzastein, eller i en støpejernspanne. Legg på pizzasteinen når du begynner å varme opp grillen. Slik forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være mellom 300 til 350 grader.
  2. Rør sammen crème fraÎche, hvitløk og en klype salt og pepper i en skål.
  3. Finhakk persillen, hvitløken og chilien til urtesausen og bland det sammen med resten av ingrediensene til sausen i en annen skål.
  4. Tilbered pizzaen. Smør pizzabunnen med hvit pizzasaus, strø på revet ost og legg på tomaten. Grill pizzaen under lokk til osten har smeltet og bunnen er gyllen og sprø. Fjern den fra varmen, topp med ruccula og urtesaus.

Pizza på grillen med spekeskinke og oliven

Pizza på grillen med spekeskinke og oliven

Dette trenger du:

  • 1 stk rund pizzabunn
  • 4 ss Eldorado pizzasaus
  • 150 g Norvegia Lett 16%
  • 6 stk spekeskinke
  • 2 ss sorte oliven
  • 1 neve ruccula

Slik gjør du det:

  1. Gjør klar grillen. Du kan grille pizzaen rett på risten, på en pizzastein, eller i en støpejernspanne. Legg på pizzasteinen når du begynner å varme opp grillen. Slik forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være mellom 300 til 350 grader.
  2. Tilbered pizzaen. Smør pizzabunnen med Eldorado pizzasaus, strø på revet ost, og legg på spekeskinke og sorte oliven i skiver. Grill pizzaen under lokk til osten har smeltet og bunnen er gyllen og sprø. Fjern den fra varmen og topp med ruccula.

Pizza med kylling og pesto

Pizza med kylling og pesto

Dette trenger du:

  • 1 kyllingfilet
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss chilikrydder
  • Salt og pepper
  • 1 håndfull basilikum, grovhakket
  • 1 stk rund pizzabunn
  • 4 ss grønn pesto
  • 150 g Norvegia Lett 16%
  • 6 romansetomater

Slik gjør du det:

  1. Gjør klar grillen. Du kan grille pizzaen rett på risten, på en pizzastein, eller i en støpejernspanne. Legg på pizzasteinen når du begynner å varme opp grillen. Slik forhindrer du at den sprekker. Grillen skal være mellom 300 til 350 grader.
  2. Stek kyllingen i litt olje. Tilsett salt, pepper, hvitløk, chilikrydder og en håndfull med grovhakket basilikum.
  3. Tilbered pizzaen. Smør pizzabunnen med grønn pesto, strø på revet ost, og legg på kylling og romansetomater. Grill pizzaen under lokk til osten har smeltet og bunnen er gyllen og sprø. Fjern den fra varmen og topp med frisk basilikum.