Hva er prisen på reker?

Alt du trenger til sommerens rekebord

Bilde med loff, reker og tilbehør til reker som sitron og dill.

Alt du trenger til rekebordet får du billig hos KIWI. Her får du tipsene du trenger før du skal handle inn.

Å servere reker med deilig tilbehør må være den enkleste selskapsretten i verden. Reker passer like godt til årets store sommerfest, som til en avslappet kveld hjemme på terrassen. Hos KIWI får du reker til en billig pris, og alt det andre du trenger til rekebordet.

Hva er prisen på reker?

Prisen på reker avhenger ofte av størrelse. 90/130 er de minste og rimeligste rekene. I KIWI finner du frosne reker fra First Price i denne størrelsen. 90/130 betyr at du får mellom 90 og 130 reker per kilo. 70/90 er store og saftige reker. I KIWI får du reker i denne størrelsen i løsvekt og 5 kilos kartong. 70/90 betyr at du får mellom 70 og 90 reker per kilo.

Tilbehør til reker

Reker har en mild, men frisk og salt smak. Et godt tips er derfor å velge tilbehør som ikke stjeler for mye av smaken, som for eksempel sitron, dill, havsalt og pepper. Et godt brød er også en viktig del av måltidet, og selv om mange fort tyr til den klassiske loffen er det også mange andre typer brød som passer til reker.  

For mange er imidlertid ikke rekemåltidet fullkomment før majonesen står på bordet, og i KIWI finner du flere smakfulle og spennende alternativer fra Mills. Her kan du velge mellom klassikeren Ekte Mills Majones, Lett Majones for et sunnere alternativ eller Mills Majo som er en litt friskere og luftigere variant. 

Mills Majo kan også brukes som base om du ønsker å lage din egen aioli eller chilimajo. Tilsett i så fall gjerne litt hakket hvitløk hvis du vil lage aioli, eller ønsket mengde sriracha-saus hvis du vil lage chilimajo. 

Mills Majones produkter-kopi.png
Lett Majones, Ekte Majones, Mills Majo og limited edition 3-pack med Ekte Majones fra Mills.

En god rekeskive blir enda bedre med riktig smøring. Med sin gode smak av smør- og olivenolje passer Olivero perfekt under rekene på både loff- og brødskiva. Den er i tillegg alltid smøremyk rett fra kjøleskapet, slik at du unngår å smøre hull i skiva. 

    7036110009773_A1C1_2400px.png

Grønn & Frisk Guacamole er det perfekte alternativet for deg som liker avokado til rekene, men som vil gjøre det enkelt og slippe å kutte egne skiver. Produktet inneholder hele 95 % avokado, og er den perfekte basen til rekesmørbrødet ditt. 

Guacamole

Loff-baguetter på tallerken toppet med reker, majones, sitron og dill
Mills Majones, sitron og dill er en klassisk kombinasjon med reker.

3 smarte tips til borddekkingen

Det kan fort bli mye rot når man serverer reker, derfor er det lurt å tenke litt praktisk når du dekker bordet til rekelaget.

1. Vannskål med sitronskiver

Siden man spiser og skreller reker med fingrene er det lurt å plassere små vaskeskåler med lunket vann og sitronskiver i på bordet, slik at gjestene kan skylle hendene underveis. Sitronen vil bidra til å fjerne lukten av reker fra fingrene.

2. Servietter

Av samme grunn er servietter et must. Kjøp gjerne inn ekstra papirservietter eller bruk store servietter av tøy om du har det. Er det trangt om plassen rundt bordet og derfor ikke plass til vannskåler, kan parfymefrie våtservietter være et alternativ. 

3. En liten matavfallspose

Mange bruker en ekstra skål til å legge rekeskallet i ved skrelling, men et tips om du har mange til bords er å brette en matavfallspose flat og legge den under hver tallerken. Da kan gjestene pille rekeskallet rett ned i sin egen pose.

Skål med sitronvann.
Sitronvann vil bidra til å fjerne lukten fra skalldyr fra fingrene.