Lyst til å variere det tradisjonelle rekebordet? Her er fem digge oppskrifter på tilbehør til reker som du kan imponere med i sommer.
Majones, loff, dill og sitron er obligatorisk på rekebordet. Hvorfor ikke variere med forskjellige dressinger og en deilig salat i tillegg?
Her er fem digge oppskrifter på tilbehør til reker:
Pepperrotsaus med dill
4 personer / 5 minutter
Du trenger:
- 1 liten neve frisk dill
- 1 fedd hvitløk
- 3 ss pepperrotkrem
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 dl majones
- 0,5 dl créme fraîche
- Flaksalt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Finhakk dill og hvitløk og rør det sammen med resten av ingrediensene.
- Smak til med salt og pepper, server kald.
Aioli
4 personer / 5 minutter
Du trenger:
- 2 eggeplommer, romtempererte
- 1 dl olivenolje
- 2,5 dl rapsolje
- 3 ss sitronsaft
- 2 fedd hvitløk
- Flaksalt
Slik gjør du:
- Pisk sammen eggeplommene.
- Tilsett oljen i en veldig tynn stråle mens du pisker konstant. Blandingen skal tykne og bli jevn. Når du har tilsatt halvparten av oljen kan du tilsette resten litt hurtigere.
- Pisk inn sitronsaft og finrevet hvitløk, og smak til med salt.
Chilimajones
4 personer / 10 minutter
Du trenger:
- 2 eggeplommer, romtempererte
- 3,5 dl kaldpresset rapsolje
- 1 ts limesaft
- 3 ts Sriracha
- 2 ts Sambal Oelek
- Flaksalt
Slik gjør du:
- Pisk sammen eggeplommene.
- Tilsett oljen i en veldig tynn stråle mens du pisker konstant. Blandingen skal tykne og bli jevn. Når du har tilsatt halvparten av oljen kan du tilsette resten litt hurtigere.
- Pisk inn limesaft, Sriracha og Sambal Oelek og smak til majonesen med salt.
Urteolje
4 personer / 5 minutter
Du trenger:
- 1 stor neve frisk basilikum
- 1 stor neve persille
- 1 stor neve gressløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss kapers
- 2 ss rødvinseddik
- 1 dl olivenolje
- ½ sitron, saften
- Flaksalt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Kjør sammen alle ingrediensene i en foodprosessor til alt er godt hakket.
- Smak til med salt og pepper.
Frisk salat med egg, ristede kjerner og urtedressing
4 personer / 15 minutter
Du trenger:
- 4 egg
- 2 ss gresskarkjerner
- 2 ss solsikkekjerner
- 2 ss ristede pinjekjerner
- 2 avokadoer
- 1 pk. Romantica-tomater
- 6-8 reddiker
- 1 pose Grønn & frisk Romano mix
Dressing:
- 1 stor neve frisk dill, ev. basilikum, koriander eller persille
- 1 sjalottløk
- 3 ss ristede pinjekjerner
- 1 dl olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- Flaksalt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Rist gresskar-, solsikke- og pinjekjerner i en tørr stekepanne over middels lav varme til de er gylne. Legg dem til side.
- Kok eggene i 7 minutter, skyll dem straks i iskaldt vann og skrell dem.
- Skjær avokadoene i terninger. Del tomatene i to og skjær reddikene i tynne skiver.
- Vend alle grønnsakene sammen med salatmiksen i en stor salatbolle. Del eggene i to og legg dem i.
- Grovhakk dill og sjalottløk og legg i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, olje og sitronsaft. Kjør dressingen sammen til den er helt finhakket og smak den til med salt og pepper.
- Hell den over salaten og topp med ristede kjerner.