Sommerens diggeste tilbehør til reker

Bord med fat med frisk salat, brød og reker

Lyst til å variere det tradisjonelle rekebordet? Her er fem digge oppskrifter på tilbehør til reker som du kan imponere med i sommer.

Majones, loff, dill og sitron er obligatorisk på rekebordet. Hvorfor ikke variere med forskjellige dressinger og en deilig salat i tillegg?

Her er fem digge oppskrifter på tilbehør til reker:

Pepperrotsaus med dill

4 personer / 5 minutter

Du trenger:

  • 1 liten neve frisk dill
  • 1 fedd hvitløk
  • 3 ss pepperrotkrem
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 dl majones
  • 0,5 dl créme fraîche
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk dill og hvitløk og rør det sammen med resten av ingrediensene.
  2. Smak til med salt og pepper, server kald.

Aioli

4 personer / 5 minutter

Du trenger:

  • 2 eggeplommer, romtempererte
  • 1 dl olivenolje
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 2 fedd hvitløk
  • Flaksalt

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen eggeplommene.
  2. Tilsett oljen i en veldig tynn stråle mens du pisker konstant. Blandingen skal tykne og bli jevn. Når du har tilsatt halvparten av oljen kan du tilsette resten litt hurtigere.
  3. Pisk inn sitronsaft og finrevet hvitløk, og smak til med salt.
Reker med skåler med aioli og dressinger
Fire digge dressinger til rekebordet.

Chilimajones

4 personer / 10 minutter

Du trenger:

  • 2 eggeplommer, romtempererte
  • 3,5 dl kaldpresset rapsolje
  • 1 ts limesaft
  • 3 ts Sriracha
  • 2 ts Sambal Oelek
  • Flaksalt

Slik gjør du:

  1. Pisk sammen eggeplommene.
  2. Tilsett oljen i en veldig tynn stråle mens du pisker konstant. Blandingen skal tykne og bli jevn. Når du har tilsatt halvparten av oljen kan du tilsette resten litt hurtigere.
  3. Pisk inn limesaft, Sriracha og Sambal Oelek og smak til majonesen med salt.

Urteolje

4 personer / 5 minutter

Du trenger:

  • 1 stor neve frisk basilikum
  • 1 stor neve persille
  • 1 stor neve gressløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 dl olivenolje
  • ½ sitron, saften
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Kjør sammen alle ingrediensene i en foodprosessor til alt er godt hakket.
  2. Smak til med salt og pepper.

Frisk salat med egg, ristede kjerner og urtedressing

Frisk salat med egg, ristede kjerner og urtedressing

4 personer / 15 minutter

Du trenger:

  • 4 egg
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 ss solsikkekjerner
  • 2 ss ristede pinjekjerner
  • 2 avokadoer
  • 1 pk. Romantica-tomater
  • 6-8 reddiker
  • 1 pose Grønn & frisk Romano mix

Dressing:

  • 1 stor neve frisk dill, ev. basilikum, koriander eller persille
  • 1 sjalottløk
  • 3 ss ristede pinjekjerner
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • Flaksalt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

  1. Rist gresskar-, solsikke- og pinjekjerner i en tørr stekepanne over middels lav varme til de er gylne. Legg dem til side.
  2. Kok eggene i 7 minutter, skyll dem straks i iskaldt vann og skrell dem.
  3. Skjær avokadoene i terninger. Del tomatene i to og skjær reddikene i tynne skiver.
  4. Vend alle grønnsakene sammen med salatmiksen i en stor salatbolle. Del eggene i to og legg dem i.
  5. Grovhakk dill og sjalottløk og legg i en foodprosessor sammen med pinjekjerner, olje og sitronsaft. Kjør dressingen sammen til den er helt finhakket og smak den til med salt og pepper.
  6. Hell den over salaten og topp med ristede kjerner.