Allergimerket, miljøvennlig og best i test

Er du usikker på hvilken solkrem du skal velge? Denne ble best i test!

Derma solkrem

Bare 14 av 47 solkremer fikk toppscore i Forbrukerrådets solkremtest. En av dem får du i din nærmeste KIWI-butikk.

Solkrem er viktig for solbeskyttelse, men det betyr ikke at du skal være likegyldig til hva du smører på deg eller på barna dine. Mange kremer inneholder nemlig både miljøskadelige stoffer, stoffer som kan gi allergi og kjemikalier som er mistenkt hormonforstyrrende. Derfor tester Forbrukerrådet jevnlig solkremer og forteller deg hvilke du bør kjøpe for å unngå problematiske stoffer. 

I den nyeste testen gjennomført av Forbrukerrådet i 2023, ble totalt 47 solkremer som kan kjøpes i Norge testet. Målet med testen var å finne ut i hvilken grad de ulike solkremene inneholder stoffer som er miljøskadelige, allergifremkallende, mistenkt hormonforstyrrende eller inneholder parfyme. 

Solkremene har fått enten rødt, gult eller grønt fjes som forklarer hvilke av solkremene du trygt kan bruke, uten å utsettes for problematiske stoffer.

Resultatene: 

14 solkremer fikk grønt fjes: solkremene inneholder ingen problematiske stoffer.
4 solkremer fikk gult fjes: solkremene kan inneholde enten parfyme, allergifremkallende stoffer eller miljøskadelige stoffer – eller en kombinasjon av disse.
29 solkremer fikk rød fjes: elleve av disse inneholder stoffer som er mistenkt hormonforstyrrende. Noen inneholder i tillegg parfyme, allergifremkallende stoffer eller miljøskadelige stoffer. Den siste av de tolv fikk rødt fjes fordi den inneholder et veldig miljøskadelig stoff. 

Derma solkrem-kopi.png
Solkremene fra Derma finner du nå i din lokale KIWI butikk.

Det beste valget 

Solkremen fra Derma var en av solkremene som skåret høyest i testen, og fikk grønt fjes fra Forbrukerrådet. I tillegg til å ikke inneholde noen problematiske stoffer, er det flere fordeler med å velge disse solkremene. De har nemlig optimal UVA- og UVB-beskyttelse, er meget vannfast, lett å påføre og absorberes raskt i huden. De er også laget med gjenvinnbar plastemballasje og med fokus på bærekraftig produksjon. 

Derma har fått flere sertifiseringer som bekrefter at merket er et trygt og bra valg:

DSC05794 kopier.jpg
Solkremene fra Derma kommer også i et bredt utvalg for barn.