Slik oppbevarer du solkrem på riktig måte

Kan du bruke fjorårets solkrem, og hvordan bør egentlig solkremen oppbevares i det daglige? Her finner du svarene.

Uansett hvilken hudtype du har så er det viktig å beskytte huden din med solfaktor mot solen.

Kroppen din eksponeres for UV-stråler hver eneste dag, både inne og ute. En generøs mengde solkrem bør brukes daglig, spesielt i sommerhalvåret, for at du skal beskytte deg mot både aldringstegn, hudskader og hudkreft.

Har du kanskje en solkrem liggende fra fjorårets sesong og lurer på om du trygt kan smøre deg med den før du går ut i solen? Da bør du lese dette.

Så lenge varer solkremen din
Visste du at du bør oppbevare solkremen din på et mørkt og tørt sted med jevn temperatur når den ikke er i bruk?

Kan jeg bruke fjorårets solkrem?

På hver solkrem fra NIVEA vil du se et lite bilde av en åpnet kremkrukke med et tall og bokstaven "M", som angir hvor mange måneder etter at produktet er åpnet det er sikkert å bruke produktet. Et smart tips er derfor å merke solkremen med åpningsdato, da er det lettere å huske når den bør byttes ut. Et produkt som har stått uåpnet i jevn temperatur har en holdbarhet på 30 måneder fra produksjonsdato.

Hvordan bør solkremen oppbevares?

– Solkrem bør oppbevares på et mørkt og tørt sted med jevn temperatur når den ikke er i bruk. Og du bør aldri la solkremen ligge i direkte sollys, forteller Sunniva L. Ihlebæk, produktsjef for NIVEA i Brynild.

Solkremen kan skille seg hvis den blir liggende i høye temperaturer over tid, for eksempel i solsteken på badestranda eller i en veldig varm bil. Solfilteret kan holde seg like bra, men en krem som har skilt seg er vanskelig å påføre jevnt og på den måten blir beskyttelsen dårligere.

Slik regner du ut hvor ofte du bør smøre deg med solkrem

NIVEA solkrem
Fra venstre ser du NIVEA Sun Protect & Moisture som i tillegg til solbeskyttelse gir ekstra fuktighet til huden. NIVEA Sun Sensitive, som er parfymefri og spesielt tilpasset barn og sensitiv hud. Helt til høyre ser du NIVEA Sun Q10 Face SPF 30, spesielt tilpasset huden i ansiktet

Hvordan vet jeg at solkremen er for gammel?

Om du bruker solkrem som enten har blitt negativt påvirket av temperaturforskjell eller har utgått dato kan dette resultere i at du ikke får full effekt av solbeskyttelse. Om du ikke har merket solkremen med åpningsdato kan du sjekke om solkremen har endret tekstur, lukt eller farge. Om dette er tilfelle er det anbefalt du kjøpe en ny for best mulig solbeskyttelse.

– Myten om at solfaktoren i solkremen synker over tid og at kun helt ferske produkter gir god beskyttelse kan derfor diskuteres. Det er altså flere faktorer som spiller inn om du vurderer å benytte deg av solkremrestene fra fjoråret, forteller Ihlebæk.