Denne maten kan du ha med deg på fjelltur

Bilde av ung gutt i grønn jakke på tur.

Planlegger du fjelltur og lurer på hva du skal pakke med deg av mat? Her er åtte forslag til turmat og snacks som både store og små vil like.

Å dra på fjelltur i Norge er en fantastisk opplevelse som gir deg muligheten til å utforske majestetisk natur og nyte frisk luft. Men det kan være utfordrende å finne enkel og næringsrik mat til å ha med på fjellturen. 

  • Tips: bruk ut.no for å finne fjellturer i ditt område. 

Alle fjell- og skogseventyr blir ekstra hyggelige når dere har med god turmat, men husk at det ikke er lov å fyre opp ild i nærheten av skog eller annen utmark i perioden 15. april til 15. september. Heldigvis finnes det masse annen god turmat du ikke trenger bål for å lage. Her er åtte forslag som vil gjøre fjellturen enda bedre: 

1. Kyllingpai med brokkoli og løk:

Kyllingpai.jpg

En kyllingpai er en perfekt måte å få i seg proteiner og grønnsaker på. Lag paien ferdig hjemme, kjøl ned og pakk den med. Perfekt til både lunsj og middag underveis på turen.

2. Grove pizzasnurrer:

Grove pizzasnurrer.jpg

Disse deilige pizzasnurrene er enkle å tilberede og enda enklere å spise på farten. De kan lages i forveien, fryses ned og tines opp igjen til turen. Med grovt mel og forskjellig topping som skinke, ost og grønnsaker, vil de mette både store og små fjellvandrere.

3. Myk og rund med salami og egg:

M&R m salami og egg.jpg

I Myk og rund-serien fra Bakehuset finner du varianter både med fullkorn, havre og frø og kjerner. Velg din favoritt og smør på digg pålegg som salami og egg. Perfekt til lunsj og for å få opp energien på turen.

4. Fullkornsvafler:

Fullkornsvafler.jpg

Vafler er ikke bare godt til søndagskosen hjemme. Pakk med deg ferdigstekte fullkornsvafler på turen. Smør på ditt favorittpålegg, så har du en god og mettende fjelltur-lunsj.

5. Suppe på termos:

Blomkålsuppe.jpg

Ingenting varmer kroppen bedre på en kjølig fjelltur enn en varm suppe. Lag en næringsrik suppe hjemme og hell den i en termos. Ved lunsjtid kan du bare helle den i en kopp og nyte den i naturen.

6. Frøbar med mørk sjokolade og rosiner:

Frøbar.jpg

Disse hjemmelagde frøbarene er sunn og energigivende snacks. Fylt med frø, mørk sjokolade og rosiner, gir de deg den nødvendige næringen og en søt smak som kan løfte humøret når det går litt trått.

7. Müslibar med rosiner:

Müslibar.jpg

En annen god snackidé er müslibarer, og du kan lage dem hjemme med for eksempel rosiner. De er enkle å ta med seg og gir deg en energiboost på turen.

8. Overrask med smoothie på termosen:

Smoothies.jpg

Både forfriskende og næringsrike! Smoothies er lurt å ta med på fjellturen. Fyll termosen med ferdiglaget smoothie, så holder den seg kjølig og klar til å nytes når du trenger en oppfriskning.

Husk også å pakke med deg oppskåret frukt og grønnsaker til turen. På KIWI får kjøpt forskjellige varianter av MellomBar fra Eldorado, som gir energi på turen. Du finner også ferdig smoothies, nøtter og annen god snacks det kan være kjekt å ta med seg. 

God fjelltur!