Silkemyk blomkålsuppe med sesam, chili og lime

Silkemyk blomkålsuppe med sesam, chili og lime

En blomkålsuppe kan faktisk pimpes opp! Prøv denne litt annerledes oppskriften for en ny og spennende smaksopplevelse.

20-40 min
Middels

Slik gjør du

Suppe

  1. Del blomkålen i store biter. Skrell og hakk hvitløk, løk og chili.
  2. Stek blomkål, løk og chili i olivenolje i en kjele og tilsett melk og vann. Kok opp suppen og la det koke i ca. 15 minutter til alt er mørt. Tilsett crème fraîche og bruk stavmikser til suppen er helt glatt. Smak til med presset limejuice og sort pepper.
  3. Rist sesamfrøene lett i en varm stekepanne og sett til side.
  4. Hell suppen i skåler, strø over sesamfrø og drypp litt olivenolje over. Tips: Bruk suppen i fiskegrateng dagen etter, sammen med eksempelvis laks, sei og torsk.