Fem tips til enkel og billig turmat

To barn spiser mat på tur.

Du trenger ikke svi av hele lommeboka på turmaten. Her er fem tips til hvordan du kan gjøre turmaten både enkel og budsjettvennlig.

Du er på tur, dere har gått langt og barna skriker etter mat. Så kommer du på at du må jo montere det hersens stormkjøkkenet, og hvordan var det man gjorde det igjen? Så var det å begynne matlagingen da. Kutting, steking, koking. Så oppvasken til slutt. 

Med god planlegging kan du unngå dette marerittet. Ta heller med deg mat som er enkel å lage, mettende og samtidig budsjettvennlig. Turmat trenger ikke å være komplisert eller kostbar for å være god. Her er fem tips til billig og enkel turmat som vil holde både deg og familien mette og fornøyde underveis på turen. 

1. Lag hele eller deler av måltidet hjemme

Wrap.jpg

Forberedelsene er nøkkelen til enkel turmat. Du kan for eksempel steke pølser rulla i pizzadeig, lage en digg pai eller rulle wraps hjemme. Alle disse rettene smaker like godt kalde og er perfekte til både lunsj og middag. Har du mer lyst på varm mat? Da er det lurt å skjære grønnsaker, marinere kjøttet eller lage sausen på forhånd. Dette vil spare deg for både tid og krefter når du er ute i naturen.

2. Gjør middagen enkel

Hos KIWI finner du Eldorado ferdigsupper og Toro-gryter som er perfekte for turmat. Disse er enkle å tilberede og krever minimalt med oppvask. Velg familiens favoritt og følg instruksjonene på pakken. Etter noen minutter har du en varm og tilfredsstillende middag. Du kan også legge til ekstra ingredienser som ekstra proteiner, brød eller grønnsaker for å gjøre måltidet enda mer smakfullt.

3. Bålmat som lager seg selv

Bakt potet.jpg

Å lage mat på bål kan være både morsomt og praktisk. Prøv å tilberede mat i folie, for eksempel bakt laks eller bakte poteter. Legg ingrediensene i folie og pakk dem godt inn. Plasser foliepakkene i glørne på bålet og la dem lage seg selv mens du nyter naturen rundt deg. Resultatet blir saftig og smakfull mat uten mye innsats.

4. Tortilla-omelett til frokost eller lunsj

En tortilla-omelett er enkel å lage og passer godt til frokost eller lunsj på tur. Lag omelettrøren hjemme ved å blande egg, melk, salt og pepper. Du kan også bruke opp grønnsaksrester i røren. Hell røren over på en flaske for enkel transport og oppbevaring. Når det er tid for matlaging, varmer du opp en stekepanne på stormkjøkkenet, steker omeletten og har på tortillaen. 

5. Hold energien oppe 

Det er viktig å holde energinivået oppe på tur. Ferdige müslibarer og smoothier er perfekte snacks å ha med seg. Du kan kjøpe disse på forhånd og pakke dem med i tursekken. På KIWI finner du et bredt utvalg av müslibarer og smoothier som er praktiske å ha med på turen. Disse får opp energien når du trenger det som mest. 

Med disse tipsene kan du nyte gode måltider ute, uten å stresse med tid eller penger. God tur!