
Enkel kjøleskapsgrøt med yoghurt og bær
Har du testet TINE® Yoghurt fra kartong? Prøv yoghurten i en rask og deilig kjøleskapsgrøt. Den enkle oppskriften får du her!
Er du glad i yoghurt? Da har du kanskje fått med deg at TINE® Yoghurt også kommer på miljøvennlig kartong, med hele 85 prosent mindre plast enn stort beger (850 g). Kartong er i tillegg et praktisk emballasjeformat som gjør det enkelt å helle ut, porsjonere og oppbevare yoghurten i kjøleskapet. Med andre ord et enkelt og praktisk miljøvalg for alle oss som er glad i yoghurt!
Du finner smakene vanilje og naturell i KIWI. Begge passer godt som utgangspunkt for en deilig kjøleskapsgrøt - en rask, enkel og smakfull rett som kan lages på forhånd og nytes kald. Her er oppskrift på hvordan du lager den.
Kjøleskapsgrøt med vaniljeyoghurt
Antall porsjoner: 2
Ingredienser
- 50 g bær
 - 1,5 dl havregryn
 - 1 dl TINE® Lettmelk 0,5 %
 - 1 dl TINE® Yoghurt Vanilje
 
Slik gjør du det
- Legg bær nederst i et glass.
 - Bland sammen havregryn, melk og yoghurt.
 - Hell blandingen over bærene.
 - Sett glasset i kjøleskapet og la det stå i minst en time eller natten over.
 -  Server kjøleskapsgrøten som den er, eller med friske bær, frukt eller nøtter som topping.
 

TINE® Yoghurt Vanilje 1 kg
Yoghurt er en del av det norske folks hverdag og passer til frokost, lunsj og kvelds, eller bare som et mellommåltid når man trenger litt ekstra påfyll. TINE® Yoghurt Vanilje er merket med «3-om-dagen» og teller med i anbefalingen fra Helsedirektoratet om tre porsjoner magre meieriprodukter om dagen.

TINE® Yoghurt Naturell 1 kg
TINE® Yoghurt Naturell egner seg både til å spise slik den er, til å ha over frokostblandingen, som ingrediens i kalde sauser og dressinger og i brød og andre bakverk. TINE® Yoghurt Naturell er merket med «3-om-dagen» og teller med i anbefalingen fra Helsedirektoratet om tre porsjoner magre meieriprodukter om dagen.

- Les mer om lanseringen av TINE® Yoghurt på kartong her.
 
Dette er "3 om dagen"
I følge Helsedirektoratets kostråd er det anbefalt å spise eller drikke tre porsjoner melk eller meieriprodukter hver dag. For å bidra til å dekke behovet for jod bør to av porsjonene være melk, syrnet melk eller yoghurt.
Melk og meieriprodukter kommer i mange varianter og former. Én porsjon kan for eksempel være:
- et glass melk eller syrnet melk (1,5 til 2 dl)
 - et lite beger yoghurt (125 til 150 gram)
 - to osteskiver (20 gram)
 - melk eller yoghurt (1,5 til 2 dl) til en porsjon frokostblanding/kornblanding
 - én porsjon havregrøt laget på melk (1,5 til 2 dl)
 - 100 til 160 gram cottage cheese, kesam, skyr eller lignende
 




