Den store melon-guiden

Sunne, saftige og søte. Melon er den perfekte sommermaten!

Du kan ha den som dessert, i salatbollen, som forrett, eller til og med legge den på grillen. Melonen kan med andre ord brukes til det meste.

- Melon smaker utrolig godt på varme sommerdager. Og til tross for den deilige, søte smaken, så er det nesten kalorifritt! Det er bare å nyte, oppfordrer klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

 Her er en oversikt over hva de forskjellige melonene passer til:

Vannmelon

Smaker godt naturell, men kan også brukes i juice, smoothie og salater.

Honningmelon


Passer godt til desserter, alene eller sammen med gode spekeskinker. Honningmelon inneholder også vitamin C og kostfiber.

Galiamelon

Fint å bruke i salater, sammen med spekemat eller som dessert. Den er en god kilde til vitamin C og kostfiber.

Cantaloupe-melon

Kan spises naturell, eller du kan ha den i fruktsalat, i smoothie, som juice, i salater eller som garnityr. Cantaloupe er også kjempegodt sammen med spekemat. Denne melonen har i tillegg et høyt innhold av beta-karoten.

Piel de sapo-melon

Smaker godt naturell, men passer også fint i grønne salater, desserter eller sammen med en god spekeskinke. Visste du forresten av «piel de sapo» betyr «froskeskinn» på spansk?

Tines beste melon-tips

Melon er som nevnt et sunt og supergodt alternativ når du har lyst på en forfriskning i sommervarmen. De ulike melonene inneholder kun mellom 26 og 38 kalorier per 100 gram mens vannmelon, som vi kanskje spiser aller mest av, har 35 kalorier per 100 gram.

Les også: Grillet vannmelon med sitron og cashewnøtter

- Selv er jeg aller mest tilhenger av å spise melonen akkurat slik den er, sier Tine Sundfør.

Ernæringsfysiologen forteller at en av favorittdessertene om sommeren også er en klassisk melon-dessert.

- Skjær vannmelon og honningmelon i terninger og legg det i en glassbolle. Bland juicen av to lime sammen med 1 ss flytende Akasiehonning og hell dette over melonbitene. La det godgjøre seg i kjøleskapet et par timer før du serverer sammen med litt mynteblader eller sitronmelisse. Friskt og kjempegodt!

Les også: Melon-, banan- og jordbærsalat med limekrem og basilikum

Unngå søl

Melon er søtt, saftig og godt, og en super forfriskning å ta med seg på stranden eller på piknik. Dessuten kommer den jo ferdig «emballert»! Hos KIWI får du kjøpt engangsservietter som du kan ta med deg når du er ute. Så slipper du å bli klissete når du koser deg med melonen.